KANGAR - Tiga pelajar, seorang daripadanya berusia 16 tahun, adalah antara 10 lelaki yang ditahan polis kerana terbabit dalam kegiatan pecah rumah di sekitar daerah ini.

Ketua Polis Daerah Kangar Supt Abdul Rahman Mohd Noordin berkata kesemua mereka ditahan dalam beberapa operasi dari 13 hingga 21 Feb lepas.

Suspek yang dipercayai anggota 'Geng Kola' berusia antara 16 dan 27 tahun, dengan lima daripadanya diuji positif dadah, katanya pada sidang media, di sini hari ini.

"Kami masih mengesan tiga lagi anggota kumpulan yang masih bebas berumur antara 19 tahun dan lewat 20-an," katanya.

Beliau berkata hasil penangkapan itu juga polis menemui semula empat unit komputer riba, satu komputer netbook, lima telefon bimbit yang dipercayai dicuri kumpulan terbabit.

Abdul Rahman berkata kesemua mereka yang ditahan juga tidak mempunyai rekod jenayah lampau.

Dengan penangkapan ini juga polis percaya dapat menyelesaikan sekurang-kurangnya 14 kes pecah rumah dan curi di daerah ini, katanya.

Kes disiasat mengikut Seksyen 457 Kanun Keseksaan kerana pecah rumah dan curi, serta Seksyen 414 Kanun Keseksaan kerana menolong menyembunyikan harta curi.- Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KANGAR - Jabatan Sukarelawan Malaysia (Rela) Perlis, hari ini membuat laporan polis berhubung kenyataan Presiden Parti Warisan Sabah (Warisan), Datuk Seri Mohd Shafie Apdal yang didakwa mempersoalkan kredibiliti dan memperlekeh peranan anggota jabatan itu baru-baru ini.
  • KANGAR - Penolong arkitek landskap Universiti Teknologi Mara (UiTM) Perlis, Sazali Ibrahim hari ini didenda berjumlah RM6,000 atau penjara lapan bulan selepas mengaku bersalah atas lima pertuduhan rasuah pada 2016.
  • KANGAR - Polis memberkas seorang penagih dadah yang baru dibebaskan dari penjara bulan lepas kerana meragut enam penunggang motosikal wanita dalam masa sehari di Padang Besar, Sabtu lalu.
  • KANGAR - Polis sedang mengesan seorang penunggang motosilkal dikatakan melarikan diri selepas motosikalnya bertembung dengan sebuah motosikal lain yang menyebabkan penunggangnya terbunuh dalam kejadian di pekan Simpang Empat, dekat sini kira-kira jam 1.45 pagi ini.
  • KANGAR - Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail hari ini berkenan berangkat ke program 'Raja Memimpin Umat-Isu Palestin' di Masjid Tuanku Syed Putra di sini, hari ini.