SENTIASA
BERHUBUNG
SHAH ALAM - Kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Azalina Othman berhubung isu tapisan filem diputar belit oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.
GEORGETOWN - Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, tindakan tegas akan diambil terhadap pihak yang menyebar fitnah kononnya semua rangkaian media sosial di negara ini akan ditutup.
KLUANG - Timbalan Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini menafikan dakwaan kononnya beliau berhasrat mahu menumbangkan kerajaan.
BATU PAHAT - Usaha membina negara yang dilakukan pemimpin terdahulu dan sekarang akan hancur sekiranya golongan muda terus terikut-ikut dengan tindakan sesetengah pihak memfitnah dan memburukkan kerajaan.
SHAH ALAM - Menteri Komunikasi dan Multmedia, Datuk Seri Salleh Said Keruak hari ini menggesa kerajaan mengkaji semula Akta Komunikasi dan Multimedia (AKM) di negara ini.
SHAH ALAM - Penceramah terkenal, Datuk Mohd Kazim Elias menegur Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Azalina Othman Said, berkenaan saranan Azlina terhadap Lembaga Penapisan Filem (LPF) agar tidak berfikiran sempit dan mengkaji semula garis panduan penapisan bagi penerbitan drama atau filem.
SHAH ALAM - Susulan tindakan Ahli Parlimen Kuala Terengganu, Datuk Raja Kamarul Bahrin Shah yang mengiisytiharkan dirinya secara rasmi sebagai Pengerusi Harapan Baru Terengganu, Pas Kuala Terengganu mengambil keputusan untuk tidak lagi bekerjasama dengan beliau lagi.
KOTA BHARU - Pemuda Umno Kelantan mengingatkan seluruh ahli Pemuda Umno supaya tidak menjadi ‘batu api” ketika mengulas isu rombakan Kabinet yang dibuat Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.
JOHOR BAHRU - “Saya perlu tutup mulut kerana simpan rahsia kerajaan,” itu ucapan spontan Ahli Parlimen Pulai, Datuk Nur Jazlan Mohamed mengenai pelantikannya sebagai Timbalan Menteri Dalam Negeri pada 29 Julai lalu.
5
Pilihan Editor
     
Terkini
COVER HARI INI
GST
PR1M
gempa bumi
Bancian Sinar

Tahukah anda mengenai pedofilia?

Lihat Keputusan


Biasiswa Karangkraf