SENTIASA
BERHUBUNG
Persidangan Agong Umno 2014
5 Paling Hot
Tak Ada Makna Kekal Kalau Tak Kuatkuasa
Usaha kerajaan untuk mengekalkan Akta Hasutan 1948 tidak akan membawa sebarang makna jika undang-undang itu tidak dilaksana dan dikuatkuasakan dengan segera.
Rosnah: Signal Awal Penghasut Negara
Keputusan kerajaan untuk mengekalkan Akta Hasutan 1948 merupakan satu 'signal' atau amaran kepada pihak yang gemar menimbulkan ketegangan kaum dan agama di negara ini.
PM Contohi Nabi, Dahulukan Suara Majoriti
Tidak timbul isu mungkir janji jika hasrat Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak untuk memansuhkan Akta Hasutan 1948 dan menggantikan dengan Akta Keharmonian Nasional tidak menjadi kenyataan.
Cover Hari Ini
Biasiswa Karangkraf
Terkini
#
5 Pilihan Editor
Telefon
SINGAPURA - Pekerja Malaysia umumnya didapati memberi lebih tumpuan kepada kerja semasa dalam perjalanan intrahari, seperti semasa pergi dan balik daripada mesyuarat, kata Regus dalam kajian terbarunya selepas meninjau pendapat lebih 22,000 responden di 100 negara.
cahaya
PUTRAJAYA - Putrajaya bakal bermandikan cahaya selama tiga hari mulai 12 Dis ini sempena penganjuran 'Light and Motion Putrajaya' (Lampu) 2014, yang mampu menyerlahkan keindahan dan keunikan seni bina bangunan dan struktur utama di pusat pentadbiran negara itu.
Chinatown of KL
KUALA LUMPUR - Lima tempat popular di bandar raya ini telah dipilih untuk pelancong dan orang ramai mencuba pelbagai jenis makanan tempatan bersempena program 'KL Food Trails' yang pertama kali diadakan.
Cameron Highlands
CAMERON HIGHLANDS - Jalannya begitu sempit dan berbengkang-bengkok. Manakala selekohnya pula agak tajam dan sekiranya terbabas mahupun terlalai sedikit pun boleh berisiko kemalangan atau menjunam ke gaung.
Petua orang muda miliki rumah
MEMILIKI rumah pada usia muda menjadi impian setiap orang. Dalam usia antara 23 hingga 40 tahun, sepatutnya mereka lebih bersemangat untuk memiliki serta optimis terhadap impian termasuk pemilikan rumah.
Direktori @ Sinar
Kerjaya @ Karangkraf