SENTIASA
BERHUBUNG
pilihan raya kecil
5 Paling Hangat
PR1M
  • <iframe width="854" height="510" src="https://www.youtube.com/embed/3NfZ2k5IjTc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
  • Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli sekali lagi ditahan polis hari ini di bawah Akta Hasutan 1948 berhubung perhimpunan #KitaLawan yang dijadualkan berlangsung esok (Sabtu). Perkara itu dimaklumkan Pengarah Komunikasi PKR, Fahmi Fadzil menerusi mesej Whatsapp. Ini merupakan kali kedua Rafizi ditahan di bawah akta berkenaan. Menurut Fahmi, Ahli Parlimen Pandan itu telah ditahan di pusat khidmatnya di Kuala Lumpur tengah hari tadi. Fahmi juga memaklumkan bahawa, Rafizi telah ditahan berhubung surat pekeliling yang diedarnya mengenai perhimpunan #KitaLawan pada 28 Mac. Rafizi yang juga Setiausaha Agung PKR itu, sebelum ini pernah ditahan polis pada 7 Mac selepas membuat laporan isu yang berkaitan 1Malaysia Development Berhad (1MDB).
Cover Hari Ini
Bancian Sinar

Tahukah anda mengenai pedofilia?

Lihat Keputusan


Biasiswa Karangkraf
Terkini
#
5 Pilihan Editor
KUALA LUMPUR - Kerjasama pelbagai pihak diperlukan dalam mencegah gejala rasuah di negara ini yang kini sudah menjadi rempah-ratus dalam kehidupan masyarakat, kata Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Seri Noor Rashid Ibrahim.
SEGALANYA bermula apabila seorang lelaki bertemu dengan pengarah terkenal, Aziz M Osman, yang ketika itu sedang dalam proses penggambaran drama di sebuah lokasi.
MENANGIS ketakutan selepas melihat bulan menggunakan teleskop ketika berusia 15 tahun, menjadi kenangan paling tidak dapat dilupakan oleh Muzamir Mazlan.
KAJANG - Demi anak, apa sahaja sanggup dilakukan. Walau terpaksa mengharap sumbangan orang, perasaan malu ditolak ke tepi. Harapan masih menggunung untuk melihat satu-satunya zuriat mereka pulih.
SUBANG JAYA - Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC) menggesa kerajaan untuk menangguhkan dahulu pelaksanaan cukai barangan dan perkhidmatan (GST) yang akan berkuat kuasa 1 April ini berikutan tekanan yang akan dihadapi keluarga berpendapatan kurang RM3,500 sebulan.
Lagi Kerjaya >>