SENTIASA
BERHUBUNG
Berbuka di mana
5 Paling Hangat
GST
PR1M
gempa bumi
  • Pengerusi dan pengasas Proton Holdings Bhd, Tun Dr Mahathir Mohamad optimis kereta keluaran syarikat automotif itu adalah kereta nasional terbaik meskipun tidak lagi diiktiraf kerajaan. Pada usia 90 tahun beliau masih gigih memandu uji setiap kereta keluaran tersebut bagi memastikan ia berdaya saing. Tun Mahathir juga mengakui Proton sangat dekat di hatinya akan terus menerajuinya selagi diberi kepercayaan.
  • Ketua Komunikasi PKR, Fahmi Fadzil berkata, Presiden parti itu, Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail akan mengadakan siri jelajah ke seluruh negara perjelas senario semasa politik negara termasuk kemelut dalaman PR yang dinamakan sebagai Amanat Presiden.
  • Angkatan Muda Keadilan (AMK) setiap negeri akan membuat laporan polis terhadap Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkenaan pendedahan akhbar The Wall Street Journal yang mendakwa berlaku perpindahan dana 1MDB bernilai hampir AS$700 ke akaun perseorangan yang menggunakan nama "Dato' Seri Mohd Najib Bin Hj Abd Razak".
Cover Hari Ini
Bancian Sinar

Tahukah anda mengenai pedofilia?

Lihat Keputusan


Biasiswa Karangkraf
Terkini
#
5 Pilihan Editor
KOTA KINABALU - Penduduk yang tinggal di kaki Gunung Kinabalu terutama di Kota Belud dan Kundasang diingatkan terus berwaspada dan memaklumkan kepada pihak berkuasa jika terdapat aliran sungai terhalang atau terjadi empangan sementara, kata Pensyarah Geologi, Universiti Malaysia Sabah (UMS), Prof Dr Felix Tongkul.
KUANTAN - Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek menyifatkan tuduhan kononnya Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menggunakan dana kerajaan untuk kepentingan peribadi sebagai tidak masuk akal.
HULU BESUT - Nasib seorang ibu tunggal di Kampung Gong Duek di sini, bagai jatuh ditimpa tangga kerana dalam keadaan dirinya masih bersedih di atas kematian suami tercinta lapan bulan lalu, dia kini diduga lagi apabila rumahnya pula musnah terbakar petang kelmarin.
AYER KEROH - Kemenangannya dalam Peraduan Rakyat 1Malaysia (PR1M) umpama hadiah buat anak sulung yang dijangka lahir minggu hadapan.
KUALA LUMPUR - 1Malaysia Development Bhd (1MDB) hari ini menjelaskan yang syarikat itu tidak pernah menyalurkan sebarang dana kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.
Lagi Kerjaya >>