SENTIASA
BERHUBUNG
PRK Permatang Pauh
PRK Rompin
5 Paling Hangat
GST
PR1M
#
Cover Hari Ini
Bancian Sinar

Tahukah anda mengenai pedofilia?

Lihat Keputusan


Biasiswa Karangkraf
Terkini
#
5 Pilihan Editor
KUALA LUMPUR - “Karangkraf memang pemurah apabila menawarkan cabutan bertuah utama sebanyak RM30,000 dan ia cukup luar biasa dari hadiah-hadiah yang pernah ditawarkan pada pesta buku sebelum ini,” kata seorang pengunjung gerai Karangkraf, Mariam Nur, 27.
KUALA LUMPUR - Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) menggesa semua pihak supaya merujuk kembali kepada undang-undang sebelum menyalahkan pihak gereja Taman Medan di sebalik pemasangan tanda salib, baru-baru ini.
NAMA pulau legenda Pulau Tioman begitu 'gah' di kalangan pelancong dari benua Eropah, khususnya Jerman, yang mendominasi senarai ketibaan pelancong antarabangsa ke pulau peranginan itu.
SEBAGAI ibu bapa, sudah pastinya berharap dikurniakan anak yang baik dan soleh menjadi penyejuk mata dan penawar hati. Begitu besar keinginan kita untuk memiliki anak yang soleh dan solehah menjadi aset kekal kepada kita hingga akhirat. Orang biasa walau pendosa sekalipun menginginkan anak yang baik akhlak dan budinya.
HADIS bermaksud: "Mintalah fatwa daripada hatimu. Kebaikan adalah apa yang menenteramkan jiwa dan hati. Dosa adalah apa yang meresahkan jiwa dan meragukan hati". (Riwayat Ahmad & Ad-Darimi)
Lagi Kerjaya >>