KOTA BHARU - Muryidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, Pas sentiasa  bersikap pintu terbuka untuk bermuzakarah dengan sesiapa sahaja termasuk Umno.
 
Malah katanya, beliau bersetuju jika ia muzakarah dengan Umno dalam masa terdekat untuk menyelesaikan pelbagai isu, namun bergantung kepada parti berkenaan untuk merealisasikan hasrat tersebut.

“Muzakarah adalah fitrah manusia untuk menyelesaikan sesuatu perkara dan saya sendiri mengamalkan sejak dulu lagi, saya bersetuju jika ia diadakan dengan (dengan Umno),” katanya kepada pemberita selepas mesyuarat Exco di Kota Darul Naim, hari ini.
 
Mengulas mengenai Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), Nik Aziz berkata, ia tidak perlu difikirkan, sebaliknya Pas sudah bersedia sebaik sahaja pembubaran parlimen diumumkan.
 

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KOTA BHARU - “Kami tidak pilih kedua-duanya, mereka ada rekod dan masalah sendiri,” kata Naib Presiden Pas, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah menjawab kenyataan Tun Dr Mahathir yang mahu Pas memilih siapakah perdana menteri pilihan parti itu.
  • KOTA BHARU - Dakwaan Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Bersatu, Datuk A Kadir Jasin mengenai perbincangan sulit dengan antara Pas dan Umno untuk membenarkan Pas terus menguasai Kelantan pada PRU14 adalah tidak logik dan tidak masuk akal.
  • KOTA BHARU - Dakwaan berlaku pakatan bahawa BN sudah menyerahkan Kelantan kepada Pas dalam PRU14 hanya rekaan musuh yang mahu menjatuhkan Pas.
  • KOTA BHARU - 27 kerusi yang diperuntukkan kepada Amanah tidak cukup menggambarkan hasrat asal penubuhan parti, apalagi mahu mencabar Pas.
  • KOTA BHARU - Ketua Penerangan Umno, Tan Sri Annuar Musa hari ini memuji sikap positif kerajaan Kelantan pimpinan Pas yang secara terbuka mengakui peranan kerajaan Persekutuan dalam membangunkan prasarana serta ekonomi di negeri itu.