KUALA LUMPUR - "Jangan 'double standard'. Kita pun nak tahu dari mana datangnya kekayaan ini," kata Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz.

Beliau berkata demikian bagi mengulas artikel akhbar mengenai gaya hidup anak perempuan Timbalan Presiden Bersatu, Datuk Seri Mukhriz Mahathir, Meera Alyanna.

"Saya dah tanya Dr Mahathir banyak kali dah bagaimana anak-anak dia boleh kaya. Kalau dah jadi 'public figure' maka orang berhak untuk tahulah dari mana datangnya kekayaan itu.

"Jadi, jangan berpura-puralah kalau nak tunjuk perjuangkan orang yang susah atau apa," katanya dalam sidang media selepas Majlis Pra Pelancaran Festival Kraf Antarabangsa Kuala Lumpur (KLICF) 2017, di Parlimen, hari ini.

Menurutnya, tidak ada salahnya mendedahkan kemewahan diri.

Katanya, malah dalam Islam juga menggalakkan umatnya mencari kekayaan asalkan ia datang dari sumber yang halal.

[ARTIKEL BERKAITAN: Gambar anak tersebar, Mukhriz mungkin ambil tindakan]

Mohamed Nazri turut menempelak kenyataan Mukhriz yang mengatakan etika kewartawanan jatuh ke tahap paling rendah apabila pandangan peribadi seseorang dijadikan berita.

"Kalau media bukan mainstream boleh? Dedahkan kemewahan pegawai kerajaan, menteri-menteri boleh? Kalau bukan mainstream boleh?," katanya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LUMPUR - Kerajaan memutuskan bahawa cukai pelancongan akan berkuat kuasa secara rasmi pada 1 Sept ini, kata Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz hari ini.
  • KUALA LUMPUR - Pengusaha Hotel diingatkan supaya mendaftarkan diri dengan Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan dengan secepat mungkin berikutan pelaksanaan cukai pelancongan mulai 1 Ogos ini.
  • KUALA LUMPUR - Kerajaan akan menggunakan hasil kutipan daripada cukai pelancongan yang dikuatkuasakan 1 Julai ini untuk mempromosikan Malaysia di luar negara dan membaik pulih prasarana pelancongan, kata Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz.
  • KUALA LUMPUR - Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz hari ini membentangkan Rang Undang-Undang Cukai Pelancongan 2017 untuk bacaan kali pertama di Dewan Rakyat.