RAUB - Semua penerima bantuan diingatkan supaya tidak menjual apa sahaja bantuan yang diberikan dengan tujuan meringankan beban hidup golongan usahawan kecil terpilih dengan perusahaan berpotensi besar untuk dimajukan.

Pegawai Daerah Raub, Datuk Khairul Anuar Mahmood berharap setiap penerima peka dengan bantuan diberikan kepada mereka dan menggunakannya dengan sebaik mungkin untuk menghasilkan produk lebih berkualiti.

"Sumbangan diberikan adalah untuk memastikan golongan peniaga kecil dapat melaksanakan semua kerja secara teratur dan tersusun selain membantu mereka meneruskan apa yang dilakukan demi memenuhi minat serta impian," katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas program dan penyerahan bantuan peralatan Empower Raub di bangunan Majlis Daerah Raub, di sini.

Sementara itu, Pengurus Besar Majlis Pembangunan Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECERDC) Negeri Pahang, Mazlan Sharudin berharap setiap usahawan meneruskan segala usaha dilakukan dengan penuh minat serta motivasi supaya bantuan diberikan dapat menjana pendapatan tambahan.

Menurutnya, program yang dilaksanakan secara berperingkat oleh ECERDC di daerah ini mampu membantu usahawan kecil mengembangkan perusahaan mereka dari semasa ke semasa.

"Keazaman yang dipamerkan oleh usahawan kecil ini mendorong ECERDC untuk terus menyalurkan bantuan sebaik mungkin bagi memastikan perusahaan dijalankan bersifat jangka panjang.

"Pertambahan bilangan usahawan kecil di negeri ini menyaksikan lebih ramai anggota masyarakat terus gigih serta mempunyai alternatif dalam mencari rezeki selain tidak kenal erti putus asa," katanya.

Tambahnya, usahawan kecil sememangnya memerlukan perhatian daripada kerajaan yang mana bantuan serta sokongan diberikan menjadi nadi kepada mereka untuk meneruskan usaha dijalankan.

Katanya, bantuan melalui program sebegitu akan diteruskan bagi membantu usahawan kecil yang mahu membesarkan perniagaan sedia ada.

"Kegigihan mereka mendapat perhatian yang mana bantuan diberikan mempunyai nilai agak tinggi selain peralatan berkualiti dalam menjamin perusahaan mereka berjalan lancar," katanya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • SUNGAI BUAYA - Kisah lima beradik tidur di atas lantai simen yang tular di laman sosial Facebook terus mendapat perhatian masyarakat.
  • PERAK TENGAH - Madrasah Tahfiz Al-Quran Tuan Guru Haji Abd Ghani, Kampung Seri Kaya Bota Kiri, di sini, masih mengalu-alukan sumbangan orang ramai untuk menyiapkan bangunan fasa kedua sekolah berkenaan.
  • JERANTUT - Dua beradik terpaksa melalui pengalaman pertama kali membeli pakaian sekolah sendiri selepas ibu bapa mereka meninggal dunia dalam tempoh tujuh bulan.
  • KEMAMAN - Walaupun usianya sudah empat tahun, namun berat badan seorang kanak-kanak sumbing, Ajmal Salsabila Abdul Aziz yang juga anak kelima dari tujuh beradik cuma enam kilogram (kg) sahaja.
  • JOHOR BAHRU - “Saya buntu kontrak kerja saya sebagai tukang cuci sudah tidak disambung sejak dua bulan yang lalu,” luah Juraidah Jaimis, 40.