KUALA LUMPUR - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berharap Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak akan memanggil Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) tahun ini walaupun adanya banyak perayaan mulai bulan depan hingga awal 2013.

Spekulasi meramalkan PRU13 kemungkinan September ini ataupun awal tahun depan.

"Tidak salah kita adakan PRU tahun ini. Memang banyak perayaan dalam masa terdekat seperti Hari Raya Aidilfitri dan ibadah haji, tetapi apa salahnya?"
kata beliau semasa merasmikan Persidangan Perwakilan Umno Bahagian Batu 2012 hari ini.

Timbalan Presiden Umno dan Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) ini menambah, PRU13 tidak harus dilengah-lengahnya hingga ke tahun depan.

"Kalau boleh, biarlah PRU diadakan tahun ini juga. Tak kisahlah bulan berapa sekalipun," ujar beliau.

Katanya, apabila sudah sampai waktunya, pasti PRU akan diadakan.

"Kita perlu tumpukan segala persiapan di setiap bahagian.

"Pemimpin setiap bahagian mesti rajin dan turun padang untuk mendengar masalah rakyat. Jangan sampai rakyat berasa terabai," tambah beliau.

Beliau yang juga Pengerusi Umno Wilayah Persekutuan berkata, setiap pemimpin tidak boleh mengambil sikap 'tutup telinga', sebaliknya harus terus berbincang bagi memastikan rakyat terus mendapat bantuan sewajarnya.

"Kita bersikap adil dan saksama kepada semua rakyat tanpa mengira parti yang diwakili. Ini kerana semata-mata kerana rakyat. Itu janji kita," katanya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LUMPUR - Perjumpaan tertutup tidak rasmi antara Barisan Nasional (BN) dan Communist Party of China (CPC) baru-baru ini bukanlah perkara asing ketika berlangsungnya Perhimpunan Agung Umno, yang diadakan untuk bertukar-tukar pandangan.
  • KUALA LUMPUR - Naib Presiden Umno, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein menyifatkan tindakan beberapa ahli DAP membuat laporan polis berhubung ucapan Presiden Umno Datuk Seri Najib Tun Razak yang didakwa berunsur perkauman sebagai tindakan terdesak pembangkang.
  • KUALA LUMPUR - Personaliti Azwan Ali mengakui kisah keluarganya mampu dijadikan bahan untuk berkempen pada PRU14.
  • KUALA LUMPUR - Ketua Pemuda Umno Kota Kinabalu, Mohd Bahrin Abd Karim menyambut baik jaminan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak, di Perhimpunan Agung Umno (PAU) untuk mengembalikan jika ada terlepas pandang dalam Perjanjian Malaysia 1963 (MA63).
  • KUALA LUMPUR - Selebriti popular Azwan Ali tidak menafikan dirinya dedak kepada Umno.