KUALA LUMPUR - Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berharap Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak akan memanggil Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) tahun ini walaupun adanya banyak perayaan mulai bulan depan hingga awal 2013.

Spekulasi meramalkan PRU13 kemungkinan September ini ataupun awal tahun depan.

"Tidak salah kita adakan PRU tahun ini. Memang banyak perayaan dalam masa terdekat seperti Hari Raya Aidilfitri dan ibadah haji, tetapi apa salahnya?"
kata beliau semasa merasmikan Persidangan Perwakilan Umno Bahagian Batu 2012 hari ini.

Timbalan Presiden Umno dan Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) ini menambah, PRU13 tidak harus dilengah-lengahnya hingga ke tahun depan.

"Kalau boleh, biarlah PRU diadakan tahun ini juga. Tak kisahlah bulan berapa sekalipun," ujar beliau.

Katanya, apabila sudah sampai waktunya, pasti PRU akan diadakan.

"Kita perlu tumpukan segala persiapan di setiap bahagian.

"Pemimpin setiap bahagian mesti rajin dan turun padang untuk mendengar masalah rakyat. Jangan sampai rakyat berasa terabai," tambah beliau.

Beliau yang juga Pengerusi Umno Wilayah Persekutuan berkata, setiap pemimpin tidak boleh mengambil sikap 'tutup telinga', sebaliknya harus terus berbincang bagi memastikan rakyat terus mendapat bantuan sewajarnya.

"Kita bersikap adil dan saksama kepada semua rakyat tanpa mengira parti yang diwakili. Ini kerana semata-mata kerana rakyat. Itu janji kita," katanya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LUMPUR - Cadangan Pas mahu menangguhkan pembentangan Rang Undang-undang Mahkamah Syariah (Bidang kuasa Jenayah) (Pindaan) 2016 (RUU 355) mungkin kerana baru menyedari perkara itu perlu mendapat sokongan.
  • KUALA LUMPUR - Umno yakin anak Kelantan di perantauan boleh memainkan peranan untuk mengubah kerajaan di Kelantan dalam PRU14.
  • KUALA LUMPUR - MIC akan terus memberikan penjelasan kepada masyarakat India bagi meningkatkan lagi keyakinan mereka terhadap rancangan yang telah digariskan dalam Pelan Tindakan Masyarakat India Malaysia (MIB).
  • KUALA LUMPUR - Umno Bandar Tun Razak mula menjelajah ke pusat daerah mengundi (PDM) seluruh parlimen itu bagi mendekati masyarakat khususnya pengundi dalam kawasan.
  • KUALA LUMPUR - BN Wilayah Persekutuan menyasarkan untuk memenangi empat lagi kerusi Parlimen di Wilayah Persekutuan pada PRU14, kata Pengerusinya, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.