KUALA LUMPUR - Exco Pemuda Umno, Dr. Fathul Bari Mat Jahya menafikan bapanya, Datuk Mat Jahya Hussin meninggal dunia dalam kemalangan petang semalam.

Dalam satu kenyataan di Facebooknya, Fathul Bari berkata, bapanya yang juga bekas Mufti Perlis tidak mengalami kecederaan dalam insiden selepas solat Isyak di Masjid Arau, Perlis itu.

Berita palsu tentang kematian Mat Jahya tersebar di media sosial.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • SABAK BERNAM - Suami wartawan majalah Pa & Ma, terbitan Kumpulan Media Karangkraf meninggal dunia di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) Klang, pagi tadi.
  • IPOH - Jenazah Puan Sri Azizah Hamdi, isteri Ketua Polis Negara, Tan Sri Mohamad Fuzi Harun, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Kampung Melayu Sungai Rapat di sini, hari ini.
  • SHAH ALAM - [VIDEO] Isteri kepada Ketua Polis Negara, Tan Sri Mohamad Fuzi Harun meninggal dunia akibat kanser kira-kira jam 7.02 petang di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) petang tadi.
  • KUANTAN - Jenazah bapa kepada tiga beradik yang maut dalam kemalangan di persimpangan lampu isyarat Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Lenggong di Jalan Kuala Kangsar-Gerik di Lenggong, Ahad lalu, selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Bukit Kuin selepas solat isyak kira-kira jam 9 malam ini.
  • SEREMBAN - Ahli Parlimen Jelebu, Datuk Zainudin Ismail, 57, meninggal dunia di kediamannya di Villa Puteri Condo di Kuala Lumpur, pada jam 7.30 malam tadi.