SHAH ALAM - Sinar Harian semalam telah mendapat pengesahan daripada Pengerusi Bersatu, Tun Dr Mahathir Mohamad dan Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz untuk sepentas pada Debat Sinar Harian, 25 Mac ini, jam 3 petang di Padang Rengas, Perak.

Ketua Pengarangnya, Norden Mohamed berkata, persetujuan tersebut dicapai pada satu pertemuan dengan wakil Tun M, tengah hari, semalam.

“Sementara itu, pengesahan daripada Nazri diperoleh menerusi WhatsApp daripada setiausaha akhbarnya.

“Pada pertemuan itu juga, segala perbincangan mengenai penganjuran debat tersebut dibuat dan dirancang,” katanya.

Norden berkata, ahli akademik, Dr Mazlee Malik juga telah bersetuju sebagai moderator program debat tersebut.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • SHAH ALAM - [VIDEO] Pengerusi Bersatu, Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini memperjelaskan dakwaan beliau menghina graduan yang menjadi pemandu Uber dan penjual nasi lemak.
  • SHAH ALAM - "Artis-artis mempunyai ramai pengikut dan kita perlu guna pengaruh kita itu untuk kebaikan," demikian pesanan Tun Dr Mahathir Mohamad buat pelakon Datuk Farid Kamil.
  • SHAH ALAM - Selepas pelakon Fathia Latiff memuat naik status di laman Twitternya yang mempersoalkan siasatan yang dijalankan terhadap Tun Dr Mahathir Mohamad berkenaan laporan Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) tentang kerugian Bank Negara dalam urus niaga tukaran wang asing (Forex), hari ini Pengerusi Bersatu itu mengucapkan terima kasihnya kepada aktres tersebut.
  • KUALA TERENGGANU - Semua pihak, terutama portal berita Malaysiakini perlu segera menghentikan penyiaran artikel yang telah mencetuskan perdebatan isu perkauman, kata Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Jailani Johari.
  • KUALA LUMPUR - "Jangan 'double standard'. Kita pun nak tahu dari mana datangnya kekayaan ini," kata Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz.