KUALA LUMPUR -  Pelaburan yang dibuat entiti kerajaan Malaysia di Amerika Syarikat atau di negara besar lain adalah demi memanfaatkan Malaysia dan rakyatnya, kata Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin.

Beliau berkata kerajaan BN membuktikan kemampuannya untuk mengetepikan politiking murahan demi berkhidmat untuk rakyat melalui dasar ekonomi yang stabil dan hubungan diplomatik yang lama terjalin bagi membawa kemakmuran masa kini dan akan datang.

“Masanya sudah tiba bagi pembangkang untuk bersikap matang dan tidak lagi terlibat dengan politiking murahan sebaliknya menghidangkan kepada rakyat Malaysia kebijaksanaan serta idea, bukannya dengan menakut-nakutkan mereka,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Khairy berkata demikian bagi mengulas tindakan  pihak tertentu yang mengkritik Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berhubung rancangan mengembangkan pelaburan Malaysia di Amerika Syarikat seperti yang diumumkan semasa rundingan beliau dengan Presiden Donald Trump di Rumah Putih pada Selasa.

Menurutnya gesaan agar Malaysia tidak ‘menghantar wang’ ke luar negara menunjukkan apa yang beliau sifatkan sebagai  ‘kefahaman yang amat terhad tentang aliran pelaburan negara kita'.-Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LUMPUR - Kerajaan telah berjaya mendekati lebih 1.5 juta belia di seluruh negara menerusi dialog Tranformasi Nasional 2050 (TN50) sejak ia diperkenal Januari lalu, kata Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin.
  • SHAH ALAM - Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin berhak menapis kehadiran dan soalan daripada pihak media dalam majlis anjuran kementeriannya.
  • PUTRAJAYA - Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin mahu 29 duta belia Malaysia yang menyertai Program Belia Asia Tenggara dan Jepun (SSEAYP) berkongsi mengenai Transformasi Nasional 2050 (TN50) dengan belia dari negara lain.
  • PUTRAJAYA - Majikan semakin yakin terhadap kemahiran graduan Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) sejak transformasi TVET dilaksanakan pada 2013.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.