KUALA LUMPUR -  Pelaburan yang dibuat entiti kerajaan Malaysia di Amerika Syarikat atau di negara besar lain adalah demi memanfaatkan Malaysia dan rakyatnya, kata Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin.

Beliau berkata kerajaan BN membuktikan kemampuannya untuk mengetepikan politiking murahan demi berkhidmat untuk rakyat melalui dasar ekonomi yang stabil dan hubungan diplomatik yang lama terjalin bagi membawa kemakmuran masa kini dan akan datang.

“Masanya sudah tiba bagi pembangkang untuk bersikap matang dan tidak lagi terlibat dengan politiking murahan sebaliknya menghidangkan kepada rakyat Malaysia kebijaksanaan serta idea, bukannya dengan menakut-nakutkan mereka,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Khairy berkata demikian bagi mengulas tindakan  pihak tertentu yang mengkritik Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berhubung rancangan mengembangkan pelaburan Malaysia di Amerika Syarikat seperti yang diumumkan semasa rundingan beliau dengan Presiden Donald Trump di Rumah Putih pada Selasa.

Menurutnya gesaan agar Malaysia tidak ‘menghantar wang’ ke luar negara menunjukkan apa yang beliau sifatkan sebagai  ‘kefahaman yang amat terhad tentang aliran pelaburan negara kita'.-Bernama

 
Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • PUTRAJAYA - Majikan semakin yakin terhadap kemahiran graduan Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) sejak transformasi TVET dilaksanakan pada 2013.
  • KUALA LUMPUR - Tinggal 17 hari sahaja lagi sebelum bermulanya temasya Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017), Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin mahu semua yang terlibat dengan sukan dwitahunan itu perlu menggandakan usaha bagi persiapan akhir, memastikan segala-galanya dapat disiapkan seperti yang dijadualkan.
  • PUTRAJAYA - Memperbaiki aspek perpaduan dan soal polarisasi kaum dalam kalangan generasi muda adalah antara agenda yang dibincangkan dalam merangka dasar Transformasi Nasional 2050 (TN50), kata Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin.
  • KUALA LUMPUR - Cadangan mewajibkan setiap anak muda menyertai Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) sebanyak tiga kali pada umur 12, 15 dan 17 tahun, merupakan antara perkara yang dikemukakan oleh Kumpulan Masa Depan Transformasi Nasional (TN50).
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.