KUALA LUMPUR -  Pelaburan yang dibuat entiti kerajaan Malaysia di Amerika Syarikat atau di negara besar lain adalah demi memanfaatkan Malaysia dan rakyatnya, kata Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin.

Beliau berkata kerajaan BN membuktikan kemampuannya untuk mengetepikan politiking murahan demi berkhidmat untuk rakyat melalui dasar ekonomi yang stabil dan hubungan diplomatik yang lama terjalin bagi membawa kemakmuran masa kini dan akan datang.

“Masanya sudah tiba bagi pembangkang untuk bersikap matang dan tidak lagi terlibat dengan politiking murahan sebaliknya menghidangkan kepada rakyat Malaysia kebijaksanaan serta idea, bukannya dengan menakut-nakutkan mereka,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Khairy berkata demikian bagi mengulas tindakan  pihak tertentu yang mengkritik Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berhubung rancangan mengembangkan pelaburan Malaysia di Amerika Syarikat seperti yang diumumkan semasa rundingan beliau dengan Presiden Donald Trump di Rumah Putih pada Selasa.

Menurutnya gesaan agar Malaysia tidak ‘menghantar wang’ ke luar negara menunjukkan apa yang beliau sifatkan sebagai  ‘kefahaman yang amat terhad tentang aliran pelaburan negara kita'.-Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LUMPUR - Institut Latihan Kemahiran Awam (ILKA) perlu lebih fleksibel dalam menawarkan kursus latihan kemahiran jangka pendek kepada golongan belia agar dapat memenuhi keperluan industri pada masa ini.
  • SHAH ALAM - Syarikat pemaju perumahan disaran memperbanyakkan elemen hijau dan kawasan lapang dalam perancangan projek pembangunan mereka menjelang tahun 2050 ekoran generasi muda kini cenderung memilih kehidupan yang mesra alam.
  • KUALA LUMPUR - Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin mengarahkan Pesuruhjaya Sukan Datuk Zaiton Othman membuat laporan polis ke atas penganjur Klang City International Marathon, pada esok.
  • KUALA LUMPUR - Generasi muda perlu membawa suara yang lebih lantang dalam mengemukakan permintaan kepada kerajaan untuk pertimbangan berkenaan cabaran global yang mungkin mengancam keselamatan semua rakyat Malaysia pada masa depan.
  • KUALA LUMPUR - Malaysia bakal menjadi antara negara liga atasan dunia (premier league) dan bukan lagi negara di liga bawahan apabila semua yang dirancang dalam Transformasi Nasional 2050 (TN50) berjaya dilaksanakan, kata Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin.