SHAH ALAM – Seramai lebih 30 ahli Perkasa Selangor membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah di sini, semalam berhubung kes video dalam Youtube yang didakwa menghina mahkamah, kalimah ALLAH dan memperlekeh perjuangan Perkasa.

Yang Dipertuanya, Abu Bakar Yahya berkata, mereka mendakwa video itu menyentuh sensitiviti orang Melayu dan masyarakat Islam di negara ini.

“Saya harap pihak berkuasa bertindak tegas," katanya. Menurutnya, tindakan mereka membuktikan tanggungjawab pihaknya dan tidak mahu perkara sebegini berleluasa kerana video itu mengelirukan Islam.

“Berikutan dengan penghinaan ini, saya yakin Perkasa semakin digeruni kerana kita pertahan bangsa, agama dan tanah air,” tegasnya.

Video bertajuk ‘The Effing show #95 ALLAH apa lagi?’ itu dimuat naik lapan hari lalu menunjukkan empat individu berbual sambil memperkatakan isu kalimah ALLAH, isu bahasa Melayu dan Perkasa.

Selain itu, video berdurasi 6 minit 31 saat itu mendapat 71,759 kunjungan.

www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.