SHAH ALAM – Seramai lebih 30 ahli Perkasa Selangor membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah di sini, semalam berhubung kes video dalam Youtube yang didakwa menghina mahkamah, kalimah ALLAH dan memperlekeh perjuangan Perkasa.

Yang Dipertuanya, Abu Bakar Yahya berkata, mereka mendakwa video itu menyentuh sensitiviti orang Melayu dan masyarakat Islam di negara ini.

“Saya harap pihak berkuasa bertindak tegas," katanya. Menurutnya, tindakan mereka membuktikan tanggungjawab pihaknya dan tidak mahu perkara sebegini berleluasa kerana video itu mengelirukan Islam.

“Berikutan dengan penghinaan ini, saya yakin Perkasa semakin digeruni kerana kita pertahan bangsa, agama dan tanah air,” tegasnya.

Video bertajuk ‘The Effing show #95 ALLAH apa lagi?’ itu dimuat naik lapan hari lalu menunjukkan empat individu berbual sambil memperkatakan isu kalimah ALLAH, isu bahasa Melayu dan Perkasa.

Selain itu, video berdurasi 6 minit 31 saat itu mendapat 71,759 kunjungan.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • PUTRAJAYA - Dewasa ini, kita banyak disajikan dengan cerita dan berita mengenai jenayah berat yang meruntun jiwa.
  • YAN - Wakil Pertubuhan Pribumi Perkasa bersama Parlimen Jerai dan Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiyah Malaysia (Pekida) tampil membuat satu laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Yan berhubung isu seorang ahli politik yang dipercayai telah mengeluarkan kenyataan agar umat Islam menghormati hak saudara seagama mereka yang murtad untuk mengamalkan agama baharu pada sekitar Jun 201
  • SHAH ALAM - Lembaga Pengawalan Dan Pelesenan Pencetakan Teks Al-Quran mengesahkan terdapat kalimah ALLAH pada selipar seperti dakwaan orang ramai sebelum ini.
  • SHAH ALAM - Sebanyak tujuh laporan polis dibuat Pertubuhan Peribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) berkaitan isu Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang, P Ramasamy yang didakwa menghina pendakwah terkemuka dari India, Dr Zakir Naik di laman Facebooknya, hari ini.
  • KUALA LUMPUR - Presiden Pertubuhan Martabat Jalinan Muhibbah Malaysia (MJMM), Abdul Rani Kulup Abdullah mengutuk sekeras-kerasnya penjualan selipar tertera kalimah ALLAH yang menjadi viral beberapa hari lalu.