BENTONG - Rakyat khususnya orang Melayu dan bumiputera diminta berfikir panjang sebelum menyokong mana-mana parti pada PRU14 akan datang kerana jika mereka memilih pembangkang seolah-olah rakyat akan memilih DAP dan penasihatnya, Lim Kit Siang untuk mentadbir negara.

Ketua Wanita Umno, Tan Sri Shahrizat Abdul Jalil berkata rakyat boleh mengambil contoh seperti yang berlaku di Pulau Pinang yang mana dapat dilihat tiada pembelaan terhadap nasib dan maruah orang Melayu dan Bumiputera di negeri berkenaan.

Menurutnya, pelbagai agenda dan teori cuba dibawa oleh pembangkang namun mereka sendiri saling bercakaran dengan agenda politinya yang suka menghasut rakyat dengan perkara yang tidak benar.

"Di Pulau Pinang sebagai contoh, apabila pembangkang menang, DAP menjadi pemimpin utama, ketua menterinya, apa agenda mereka?

"Kalau kita tengok pengusiran orang Melayu dan bumiputera di Pulau Pinang begitu ketara sekali. 

"Kebanyakan mereka melakukannya secara tersirat, tetapi hari ini saya lihat sudah tiada tempat untuk bumiputera dan Melayu di Pulau Pinang.

"Persoalan Wanita Umno, kalau pembangkang diketuai DAP menjadi pemerintah, apa jaminan nasib Bumiputera dan Melayu seperti di Felda Mempaga di sini dan di kawasan tanah rancangan lain? Adakah nasib mereka di kawasan luar bandar sama seperti orang Melayu di Pulau Pinang?" katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang media selepas melawat Pusat Pemulihan Dalam Komuniti (PDK) Cahaya Kasih di Felda Mempaga 1 di sini hari ini.

Turut hadir sama Ketua Penerangan Pergerakan Wanita Umno, Datuk Rosni Zahari dan Ketua Wanita Umno negeri, Datuk Roslin Abdul Rahman.

Shahrizat berkata, pemilihan DAP juga akan menjayakan hasrat Kit Siang untuk Timbalan Perdana Menteri dan beliau sendiri akan memilih Perdana Menteri yang akan boneka atau pak turut kepada parti berkenaan.