X

Kindly register in order to view this article
!

DAP: Tidak perlu letak jawatan ketua menteri

Lim Guan Eng
A
A

GEORGETOWN - Tidak perlu letak jawatan, demikian tegas Pengerusi DAP Pulau Pinang, Chow Kon Yeow berhubung teka-teki jawatan ketua menteri yang kini disandang Lim Guan Eng.

Jelasnya, walaupun terdapat dua pertuduhan dilemparkan kepada Setiausaha Agung DAP itu, namun DAP Pulau Pinang menganggap Guan Eng masih tidak bersalah.

"Atas sebab itu, jawatankuasa DAP negeri memutuskan bahawa tidak ada keperluan untuk Guan Eng meletak jawatan sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang atau mengambil cuti daripada tanggungjawab sebagai ketua eksekutif negeri.

"Kami ingin memberi jaminan kepada rakyat Pulau Pinang bahawa urus tadbir dalam kerajaan negeri akan berlangsung seperti biasa dan tidak akan terjejas dengan tuduhan rasuah," katanya.

Dalam masa yang sama Kon Yeow mengumumkan satu lagi mesyuarat tergempar akan diadakan esok (Jumaat) di Ibu Pejabat DAP Kuala Lumpur pada jam kira-kira 11 pagi.


×

Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus