X

Kindly register in order to view this article
!

Covid-19: Rakyat Malaysia antara 10 kes import di Singapura

MOH Singapura mengesahkan satu daripada 10 kes Covid-19 yang diimport di republik itu adalah lelaki rakyat Malaysia. -Foto 123RF
A
A

SINGAPURA - Kementerian Kesihatan (MOH) Singapura mengesahkan satu daripada 10 kes Covid-19 yang diimport di republik itu yang diumumkan pada Sabtu adalah lelaki rakyat Malaysia berusia 64 tahun yang mempunyai sejarah perjalanan ke Indonesia.

Dilabelkan sebagai kes 58757, warga emas yang merupakan pemegang pas lawatan jangka pendek itu telah diasingkan sejurus tiba di Singapura, demikian menurut data penuh kementerian berkenaan yang dikeluarkan itu.

"Kes 58757 adalah penjaga kepada individu yang sudah menerima rawatan perubatan di Singapura dan telah kembali untuk rawatan lanjut," menurut kementerian itu.

Menurut MOH, lelaki itu dan sembilan kes lain yang diimport semuanya tidak bergejala yang dikesan daripada pemeriksaan dan pengawasan yang proaktif.

Setakat tengah hari pada Sabtu, republik itu melaporkan sejumlah 10 kes baharu, dengan tiada kes dalam komuniti atau penghuni asrama dengan jumlah jangkitan sebanyak 58,519.

MOH telah mengklasifikasikan 1,737 kes yang dilaporkan sebagai kes diimport, 2,276 kes komuniti dan 54,506 melibatkan penghuni asrama. - Bernama


Artikel ini ialah ©️ 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf. Sebarang salinan tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!