BERKEMUNGKINAN turun tanpa empat tonggak utama, Kedah tetap optimis melakar keputusan positif apabila bertemu Perak pada Pusingan Ketiga Piala FA di Ipoh, malam ini.

Malah, rekod baik pada pertemuan lalu turut menjadi sandaran buat skuad kendalian Tan Cheng Hoe mencipta kemenangan seterusnya mara ke kelompok lapan pasukan terbaik, musim ini.

"Misi kita di Stadium Perak adalah mahu menang. Jadi sekali lagi saya ingatkan pemain jangan buat tindakan yang merugikan pasukan.

"Apa yang paling penting tumpu kepada permainan dan tak usah gentar, ini bukan pertama kali kita main bola," katanya.

Sementara itu, Cheng Hoe juga mahu skuadnya tidak terlalu selesa dan berwaspada dengan setiap gerak-geri tuan rumah.

Katanya, kempen Piala FA sentiasa menghadirkan kejutan dan setiap pasukan yang mara akan bermain sehabis baik kerana ia berformatkan perlawanan kalah mati.

"Ini saingan Piala FA, angin dia pun lain macam. Sedikit kesilapan bawa padah.

"Pasukan yang kurang menyerlah di saingan Liga Super atau Liga Perdana pun boleh cipta kejutan.

"Inilah kelebihan Piala FA," katanya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • PASUKAN Kedah diraikan pada Majlis Santapan Malam meraikan kejayaan muncul Juara Piala FA 2017 pada Sabtu lalu di Istana Anak Bukit, Alor Setar, malam tadi.
  • PERDANA Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengucapkan tahniah kepada pasukan Kedah yang menjuarai Piala FA 2017 selepas menewaskan Pahang pada perlawanan akhir di Stadium Shah Alam, malam tadi.
  • PIALA FA sah menjadi milik Kedah setelah menumpaskan Pahang 3-2 dalam perlawanan akhir yang berlangsung di Stadium Shah Alam, malam tadi.
  • MUHD Nidzam Adzha Yusoff tidak menyangka dapat meraih kejuaraan Piala FA sebagai jurulatih bersama skuad Lang Merah setelah mengecapi kejayaan sama selaku pemain Perak pada 1990 dan Kedah pada 1996.
  • KEDAH muncul juara Piala FA 2017 selepas mengalahkan Pahang 3-2 di Stadium Shah Alam, sebentar tadi.