KELANTAN mengharapkan sekurang-kurangnya mampu mencuri satu mata apabila berdepan Johor Darul Ta’zim (JDT) pada saingan Liga Super di Stadium Tan Sri Dato Haji Hassan Yunos, Larkin, malam ini.

Ketua Jurulatih, Zahasmi Ismail mengakui pertemuan tersebut agar sukar buat pasukannya memandangkan skuad Harimau Selatan itu kini dalam fasa kegembiraan untuk menjulang kejuaraan liga kali keempat mereka di laman sendiri.

“Bagi saya, jika dapat meraih keputusan seri umpama menang buat Kelantan. Kalau tengok situasi semasa, memang berbeza kerana JDT berada dalam mood terbaik untuk meraikan kejayaan manakala kami pula tertekan untuk keluar dari zon penyingkiran.

“Sudah pasti JDT akan menurunkan barisan terkuat dan saya fikir mereka tidak mahu merosakkan malam gemilang mereka dengan kekalahan. Jadi, saya realistik kalau kami dapat catat seri di Larkin itu sudah cukup baik,” katanya kepada Sinar Harian semalam.

Justeru, pengendali berusia 50 tahun itu berharap anak buahnya dapat menampilkan persembahan terbaik memandangkan pertemuan tersebut dilihat cukup penting dalam menentukan kedudukan Kelantan ketika saingan liga semakin hampiri penghujungnya.

“Kita akan mencuba yang terbaik malam esok (ini). Saya harap motivasi pemain juga meningkat terutama selepas Kafa (Persatuan Bola Sepak Kelantan) di bawah kepimpinan baharu,” katanya.

Dalam perkembangan sama, Zahasmi turut mengesahkan dia akan mempertaruhkan barisan terkuat termasuk menurunkan kesemua keempat-empat pemain import bagi mengimbangi kekuatan skuad kendalian Ulisses Morais itu.

Bagaimanapun, menurutnya, khidmat kapten veteran, Badhri Radzi belum dapat dipastikan walaupun pulih kecederaan berikutan sudah lama tidak beraksi bersama pasukan itu.