KULAI - Warga emas  berusia 69 tahun ditemui mati berlumuran darah di bahagian dapur rumahnya selepas dipercayai dibunuh oleh anak lelakinya yang mempunyai masalah mental.

Mayat wanita berkenaan ditemui anak lelaki bongsunya kira-kira jam 11 pagi di rumah yang terletak di Jalan Cempaka, Taman Air Bemban, di sini.

Difahamkan, anak lelakinya itu baru sahaja pulang dari tempat kerja di Singapura sebelum bergegas membuat laporan polis.

Wanita yang mempunyai tiga orang anak itu dipercayai cedera di bahagian muka dan leher sebelum disahkan meninggal dunia di tempat kejadian.

Ketua Polis Daerah Kulai, Supritendan Razak Md Said mengesahkan kejadian berkenaan berlaku dan memberitahu siasatan lanjut dibawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan sedang dijalankan.

Katanya, anak lelaki kepada mangsa yang berusia 30 tahun itu bagaimanapun telah ditahan kira-kira jam 1 petang hari yang sama di  sekitar kawasan rumahnya.

Sementara itu, salah seorang jiran kepada mangsa berkata, wanita berkenaan tinggal di rumah berkenaan dengan suaminya yang sedang sakit bersama dua orang lagi anak lelakinya.

"Anak bongsunya bekerja di Singapura manakala yang sulung itu tidak bekerja sejak seleas tamat tahun lalu.

"Kami juga memang selalu dengar keluarga ini bergaduh dan jiran-jiran juga tahu anak sulungnya itu selalu mengamuk di rumah," katanya.

Dalam pada itu, salah seorang lagi jirannya berkata, mangsa bersama suaminya yang berusia 70 tahun itu dahulunya pernah mengusahakan sebuah kedai kopi di sekitar kawasan tersebut.

"Tapi lepas masalah kesihatan yang menimpa suaminya, dia (mangsa) tidak lagi berniaga dan kedainya pun baru tutup baru-baru ini," katanya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • PETALING JAYA - Seorang lelaki warga tempatan ditemui mati dipercayai dibunuh di sebuah hotel bajet di Damansara Damai di sini, malam tadi.
  • SEREMBAN - "Saya tidak akan maafkan pembunuh ayah," kata Rohaizat Aris, anak sulung mangsa samun di sebuah stesen minyak...
  • SEREMBAN - Seorang pekerja mati ditikam seorang lelaki dalam kejadian samun di sebuah stesen minyak di Taman Bukit Emas dekat sini, malam tadi.
  • SHAH ALAM - Seorang pembantu pentadbiran tidak menyangka bau busuk dari sebuah rumah yang disewakan kepada seorang lelaki di Flat Sri Angkasa, Seksyen 28 adalah bau mayat penyewanya yang dipercayai mati dibunuh sejak lebih tiga hari lalu.