KUANTAN - Seorang pelajar, Siti Nur Fatihah Mahadi, 15,  yang dilaporkan diculik pada Ahad lepas dipercayai selamat dan berada di rumah ibu angkat seorang kawannya.    

Menurut ibu remaja berkenaan, Nor Mala Mohd Lazin, 34, beliau menerima panggilan telefon daripada seorang lelaki yang tidak dikenali memaklumkan anaknya itu kini berada di rumah ibu angkat kawan anaknya itu.   

"Saya mendapat panggilan telefon pada kira-kira 2 pagi dan meminta saya dan keluarganya usah bimbang. Pada mulanya lelaki itu menyamar memberitahu dia pelajar tingkatan empat satu sekolah dengan Fatihah, namun apabila didesak dia akhirnya memberitahu dia adalah kawan kepada Fatihah," katanya ketika ditemui pemberita di rumahnya di sini hari ini.   

Nor Mala berkata lelaki itu kemudian memaklumkan bahawa Fatihah akan pulang ke rumah dalam masa terdekat setelah kehilangannya kini telah menjadi kes polis.

"Saya sempat memujuk lelaki itu malah mendakwa mengenalinya supaya memaklumkan di mana Fatihah tinggal.   

"Dalam perbualan kami selama dua jam itu, lelaki itu yang berusia 20-an turut memberitahu dia serba salah untuk berterus-terang kerana dia juga ada kes polis dan tak mahu ada apa-apa rekod lagi," katanya.   

Ketua Polis Kuantan ACP Mohd Jasmani Yusoff berkata kes itu masih dalam siasatan polis. - Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUANTAN - Seorang lelaki bertindak di luar batasan apabila membakar rumah pusaka yang dihuninya bersama ibu di Felda Jengka 11, Maran, petang semalam.
  • KUANTAN - Kemalangan yang meragut nyawa dua beranak pada Perlumbaan Automatif dan Inovasi Pendidikan (EIMARace) 2016 berpunca apabila sebuah daripada kenderaan yang bertanding cuba memotong di antara dua jentera lain, Mahkamah Koroner diberitahu hari ini.
  • KUANTAN - Seorang penyelia sebuah kilang di Pekan mengalami kerugian RM30,000 selepas diperdaya menerusi panggilan palsu dari sebuah bank, Rabu lepas.
  • KUANTAN - Sebanyak 124 laporan polis dibuat terhadap Anggota Parlimen Pokok Sena Datuk Mahfuz Omar berhubung kenyataannya yang didakwa menghina Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah yang sedang gering, dalam ceramah politiknya baru-baru ini.
  • KUANTAN - Sekali pandang, tiada siapa menyangka bungkusan berperisa minuman itu sebenarnya mengandungi dadah apatah lagi ia lengkap mempunyai jenama Banly, logo halal dan alamat pengilang.