SHAH ALAM - Tragedi kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Jalan Keramat Ujung, di sini, awal pagi tadi turut mendapat liputan meluas dari beberapa agensi berita luar negara yang menyifatkan ia sebagai kejadian menyayat hati.

Berita mengenai disiar secara dalam talian di beberapa media termasuk BBC, Al Jazeera, Reuters dan CNN.

CNN melaporkan '21 Children, 2 Adults killed in fire at Malaysian school' yang turut membuat panggilan langsung dari wartawan di Malaysia. 

Al Jazeera dan  BBC turut memetik beberapa agensi berita seperti AFP dengan tajuk 'Fire kills at least 25 at religious school in Malaysia' dan 'Kuala Lumpur school fire kills students and teachers'.

Seramai 21 pelajar dan dua guru dilaporkan meninggal dunia dalam insiden pada kira-kira 5.15 pagi itu.

Kebakaran itu memusnahkan seluruh tingkat paling atas bangunan pusat tahfiz tiga tingkat itu.

Enam pelajar lain dan seorang awam turut cedera.

 

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LUMPUR - Dua orang mangsa kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di sini yang sedang dirawat di Hospital Kuala Lumpur (HKL) dijangka dibenarkan pulang esok.
  • PUTRAJAYA - Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) sudah memeriksa lebih 200 pusat tahfiz di seluruh negara, susulan kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Kuala Lumpur, 14 September lalu.
  • KUALA LUMPUR - Bangunan baharu Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Jalan Keramat Ujung akan dilengkapi ciri-ciri keselamatan yang mendapat kelulusan pihak Bomba dan turut mempunyai 24 kamera litar tertutup (CCTV).
  • KUALA LUMPUR - Selepas dua minggu tragedi kebakaran menyayat hati di Pusat Tahfiz Darul Ittifaqiyah yang mengorbankan nyawa 21 pelajar dan dua guru, hari ini lima remaja dan seorang kanak-kanak dihadapkan ke muka pengadilan.
  • KUALA LUMPUR - Dua remaja dihadapkan di Mahkamah Majistret sebentar tadi atas tuduhan membunuh 23 individu dalam kebakaran pusat tahfiz Quran Ittifaqiyah.