HULU TERENGGANU - Bersatu mengajak rakyat bersama parti itu bagi memulihkan semula negara dengan cara menukar kerajaan melalui PRU akan datang.

Pengerusinya, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, barisan pemimpin Bersatu serta rakan-rakan lain dalam gabungan parti lawan mempunyai pengalaman serta kebolehan bagi mentadbir dan memajukan negara sekaligus dapat menyelamatkan Malaysia.

Menurutnya,  Malaysia mempunyai potensi cukup besar untuk menjadi negara maju menjelang tahun 2020, namun, pada hari ini pencapaian negara dipandang sinis selain dicop sebagai negara rasuah.

"Hasrat kami adalah untuk memulihkan semula negara bertuah ini, oleh itu kita perlukan sokongan daripada rakyat yang cintakan kepada bangsa dan mempunyai  semangat kebangsaan. Bantulah gabungan parti lawan telah kami tubuhkan dan yang akan bertanding nanti.

“Hanya satu cara dapat dilakukan iaitu melalui pilihanraya umum, jadi kita pakat tukarlah kerajaan pada PRU 14 nanti. Saya yang dulu Presiden Umno sendiripun telah keluar parti berkenaan dan kita harap rakyat yang sayangkan Malaysia juga dapat lalukan tindakan sama, katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Program Bicara Negarawan Tun Dr Mahathir  di Pekan Ajil, di sini, malam tadi yang turut disertai Presiden Bersatu, Tan Sri Muhyiddin Yassin serta Timbalan Presiden Bersatu, Datuk Seri Muhkriz Mahathir.

Tambahnya, dengan barisan pemimpin yang ada dalam Bersatu dan gabungan parti lawan beliau yakin dapat mentadbir negara dengan baik sekaligus menepis pelbagai persepsi buruk negara-negara luar terhadap Malaysia sebagaimana terjadi kini.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • SHAH ALAM - MCA menempelak Pakatan Harapan (Harapan) kerana tindakan memilih Pengerusinya, Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai calon Perdana Menteri, meskipun mereka pernah menyerangnya sebelum ini.
  • JOHOR BAHRU - Persatuan Dewan Perniagaan dan Industri India Malaysia (MAICCI) hari ini menyuarakan kebimbangan kemungkinan kaum India di negara ini disisih daripada arus kemajuan ekonomi sekiranya Tun Dr Mahathir Mohamad diberi peluang untuk memerintah negara sekali lagi.
  • SHAH ALAM - Ketua Setiausaha Sekretariat Pakatan Harapan, Datuk Saifuddin Abdullah mempersoalkan kriteria diguna pakai Timbalan Presiden Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man dalam membuat penilaian terhadap bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.
  • PETALING JAYA - Pengerusi Pakatan Harapan, Tun Dr Mahathir Mohamad sedia mendengar sebab-sebab bantahan daripada kepimpinan PKR Selangor berhubung isu penolakan beliau sebagai calon perdana menteri Pakatan Harapan.
  • PASIR SALAK - Pemimpin Umno perlu bersikap profesional dan tidak terlalu memperbesarkan isu pemilihan Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai perdana menteri oleh Pakatan Harapan, kata Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman.