SHAH ALAM - Isu yang dibawakan pembangkang dalam perarakan ungu atau 'Wanita Bantah Politik Toksik' , Ahad lalu dilihat sebagai dangkal serta tidak mencerminkan situasi sebenar yang berlaku dalam persekitaran politik Malaysia.

Ketua Puteri Umno, Datuk Mas Ermieyati Samsudin berkata segala yang dilaungkan para aktivis dalam perhimpunan tersebut sekadar retorik semata-mata.

"Semua isu yang ditimbulkan mereka (pembangkang) telah ditangani dengan baik oleh kerajaan pimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dari semasa ke semasa.

"Kerajaan telah melakukan pelbagai penambahbaikan dari sudut perundangan bagi memastikan demokrasi terus subur selaras dengan perlembagaan persekutuan," katanya dalam satu kenyataan media.

[ARTIKEL BERKAITAN: 'Wanita Bantah Politik Toksik' kemuka tiga tuntutan]

Satu himpunan 'Wanita Bantah Politik Toksik' diadakan Ahad lalu bertempat di Kompleks membeli-belah  Maju Junction, turut hadir merupakan isteri Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali bersama Tun Dr Mahathir Mohamad.

Selain itu turut hadir, Ketua Pembangkang, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail bersama Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar, Ahli Parlimen Batu, Chua Tian Chang dan juga Ahli Parlimen Kota Raja, Dr Siti Mariah Mahmud.

Sementara itu, Mas Ermieyati kesal dengan himpunan tersebut yang dilihat sebagai sesuatu yang lebih memalukan golongan wanita secara keseluruhannya.

" Isu ini patutnya perlu ditangani terlebih dahulu sebelum mahu bertindak mewakili rakyat Malaysia dalam membuat bantahan umum.

" Justeru itu, saya mahu rakyat di luar sana menilai adakah tindakan berarak di atas jalan raya bagi menzahirkan perjuangan 'Wanita Bantah Politik Toksik' ini selari dengan tindakan pihak pembangkang menyelesaikan kemelut melibatkan golongan wanita selama ini,” katanya.
 

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • BATU KAWAN - Jangan jadikan politik sebagai platform perlawanan bagi menentukan siapa yang menang dan kalah sebaliknya ia perlu dijadikan sebagai medan untuk membantu rakyat terutama mereka yang terlibat dengan bencana serta dilanda kesusahan.
  • SHAH ALAM - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak meminta agar para perwakilan Umno di Parit aktif lakukan gerak kerja dalam usaha meningkatkan sokongan rakyat.
  • KUALA LUMPUR - Sejarah politik masa lalu perlu sentiasa diingati kerana terdapat pelbagai kesilapan yang perlu diperbetulkan, kata Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak.
  • DUNGUN - Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Tun Dr Mahathir Mohamad disifatkan tidak dapat menerima kenyataan dan hakikat bahawa terdapat pemimpin lain yang berkedudukan lebih tinggi daripada beliau ketika ini.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.