SHAH ALAM - Isu yang dibawakan pembangkang dalam perarakan ungu atau 'Wanita Bantah Politik Toksik' , Ahad lalu dilihat sebagai dangkal serta tidak mencerminkan situasi sebenar yang berlaku dalam persekitaran politik Malaysia.

Ketua Puteri Umno, Datuk Mas Ermieyati Samsudin berkata segala yang dilaungkan para aktivis dalam perhimpunan tersebut sekadar retorik semata-mata.

"Semua isu yang ditimbulkan mereka (pembangkang) telah ditangani dengan baik oleh kerajaan pimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dari semasa ke semasa.

"Kerajaan telah melakukan pelbagai penambahbaikan dari sudut perundangan bagi memastikan demokrasi terus subur selaras dengan perlembagaan persekutuan," katanya dalam satu kenyataan media.

[ARTIKEL BERKAITAN: 'Wanita Bantah Politik Toksik' kemuka tiga tuntutan]

Satu himpunan 'Wanita Bantah Politik Toksik' diadakan Ahad lalu bertempat di Kompleks membeli-belah  Maju Junction, turut hadir merupakan isteri Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali bersama Tun Dr Mahathir Mohamad.

Selain itu turut hadir, Ketua Pembangkang, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail bersama Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar, Ahli Parlimen Batu, Chua Tian Chang dan juga Ahli Parlimen Kota Raja, Dr Siti Mariah Mahmud.

Sementara itu, Mas Ermieyati kesal dengan himpunan tersebut yang dilihat sebagai sesuatu yang lebih memalukan golongan wanita secara keseluruhannya.

" Isu ini patutnya perlu ditangani terlebih dahulu sebelum mahu bertindak mewakili rakyat Malaysia dalam membuat bantahan umum.

" Justeru itu, saya mahu rakyat di luar sana menilai adakah tindakan berarak di atas jalan raya bagi menzahirkan perjuangan 'Wanita Bantah Politik Toksik' ini selari dengan tindakan pihak pembangkang menyelesaikan kemelut melibatkan golongan wanita selama ini,” katanya.
 

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • REMBAU - Wanita Umno diharap dapat menjejaki senarai pengundi yang masih belum dapat dikesan sebelum menjelangnya PRU ke-14 tidak lama lagi.
  • SHAH ALAM - Politik adalah satu mekanisme,selayaknya ia adalah untuk penyatuan rakyat, membina negara, membenih kesejahteraan masyarakat dan memelihara keselamatan negara dan seluruh penghuninya.
  • KAJANG - Wanita Pakatan Harapan (Harapan) menjadi tonggak dan pembela wanita Malaysia hari ini, kerana Wanita BN dilihat gagal membela nasib rakyat.
  • BATU KAWAN - Jangan jadikan politik sebagai platform perlawanan bagi menentukan siapa yang menang dan kalah sebaliknya ia perlu dijadikan sebagai medan untuk membantu rakyat terutama mereka yang terlibat dengan bencana serta dilanda kesusahan.