PUTRAJAYA - Ahli Umno perlu menganggap usaha mempertahan Putrajaya sebagai satu jihad ke arah mengekalkan sebuah kerajaan persekutuan yang memperjuangkan agama, bangsa dan negara, kata anggota Majlis Tertinggi Umno Datuk Seri Dr Shahidan Kassim.

Beliau berkata, sebagai barisan hadapan keutuhan sebuah kerajaan, Umno Putrajaya perlu berjihad dalam segala aspek untuk memastikan kerusi Parlimen itu kekal menjadi milik BN dalam PRU akan datang.

"Di sini, Umno diletakkan harapan yang tinggi sebagai barisan hadapan yang berperanan mempertahan Putrajaya, satu simbolik kepada pengekalan kerajaan yang sedia ada hari ini.

Sebagai barisan depan, pengorbanan besar anda amat dituntut dan atas sebab itu, perjuangan mengekalkan Putrajaya adalah satu jihad yang sangat diperlukan parti," katanya ketika berucap merasmikan persidangan perwakilan Umno Putrajaya di sini hari ini.

Hadir sama Ketua Umno Putrajaya Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor, yang juga Setiausaha Agung Umno.

Shahidan yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata perjuangan mempertahankan Putrajaya sepatutnya bukan sesuatu yang sukar jika sebahagian daripada pengundi di Parlimen itu yang juga penjawat awam menghargai kerajaan yang memerintah.

"Kita kena ingat, kerajaan tidak pernah menyoal parti yang disokong semasa diambil bekerja dan atas sebab itu kita juga harus bersyukur dan berterima kasih kepada pihak terbabit,” katanya.

Dalam pada itu, Tengku Adnan dalam ucapannya mahu anggota parti itu tidak terjebak dengan budaya "copy and paste" propaganda yang disebarkan pihak lawan, seolah-olah menjadi suara penyambung kepada pihak terbabit.

“Ini kita perlu elak sama sekali, jangan tunjuk kita seolah-olah pembangkang sebaliknya perlu fahami isu itu dan turun ke bawah menjelaskan kekeliruan yang cuba ditimbulkan,” katanya. -- Bernama

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • ARAU - Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Shahidan Kassim berkata Umno tiada masalah untuk menerima permohonan maaf Tun Dr Mahathir Mohamad sepanjang beliau berkecimpung dalam politik.
  • KANGAR - Umno sebagai tunjang BN harus fokus terhadap memenangi PRU14 dan jangan tergugat dengan isu-isu yang tular di media sosial, kata Pengerusi Umno Perlis, Datuk Seri Dr Shahidan Kassim.
  • KUALA NERUS - Anggota Majlis Tertinggi Umno, Datuk Seri Dr Shahidan Kassim menyifatkan laluan Tun Dr Mahathir Mohamad untuk menjadi perdana menteri sekiranya pakatan pembangkang memenangi pilihan raya umum ke-14 tidak semudah yang disangka.
  • KUALA LUMPUR - Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Shahidan Kassim yakin permohonan pendaftaran gabungan pembangkang Pakatan Harapan diuruskan secara profesional oleh Jabatan Pendaftaran Pertubuhan (RoS).