Bermula dengan perniagaan atas talian Dynas Nursing Attire (DNA) kini melebarkan sayapnya dengan membuka sebuah premis jualan aksesori dan pakaian ibu hamil sejak setahun lalu.

Pengasasnya, Dynas Mokhtar berkata, produk dihasilkan bertumpu pada pakaian hamil dan penyusuan susu ibu yang boleh digunakan dua dalam satu iaitu ketika hamil sehingga selepas melahirkan.

Menurutnya, pakaian hamil yang dijual itu direka sendiri olehnya dan sesuai digunakan di tempat awam, malah memudahkan golongan ibu mengepam susu di pejabat atau tempat awam.

“Tidak hanya bertumpu pada pakaian hamil, saya yang sememangnya berminat dengan lukisan dan perniagaan juga menerima tempahan mereka pakaian sedondon antara ibu dan anak.

“Pakaian bagi tempahan khas termasuk jubah, baju kurung juga diterima. Malah, pelanggan diberi kebebasan menghasilkan rekaan sendiri dan membuat tempahan dengan kami,” katanya.

Dynas berkata, selain itu, pelbagai aksesori mengandung, bersalin, berpantang dan penjagaan ibu serta bayi dijual dan lebih menarik perusahaannya kini mendapat kerjasama beberapa pengusaha barangan berjenama lain.

Menurutnya, bagi melengkapkan perniagaan yang berasaskan ibu dan anak itu dia juga turut menjual produk termasuk bantal, pil organik untuk menambah susu, beg penyejuk, pam susu ibu dan lain-lain.

“Pelanggan boleh mendapatkan produk kami di pusat membeli-belah The Curve dan stokis di Bangi, Seri Kembangan, Pulau Pinang dan Wangsa Maju,” katanya.