JOHOR BAHRU - “Lebih baik teruskan Hospital Pasir Gudang yang kerajaan tunda,” kata Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ismail menerusi akaun Twitternya sebentar tadi.

Tweet Tunku Ismail itu dimuat naik apabila salah seorang pengguna bertanyakan pendapat baginda mengenai hasrat kerajaan Johor mahu melaksanakan pembinaan jambatan ketiga ke Singapura.

Tunku Ismail melontarkan pendapatnya, lebih elok peruntukan yang ada disalurkan ke golongan memerlukan terutama membabitkan isu kesihatan di negeri ini.

“Pada pendapat saya, lebih baik teruskan pembinaan hospital Pasir Gudang yang kerajaan tangguh itu dan menambah bajet kesihatan untuk negeri.

“Semua hospital di Johor Bahru dan daerah lain masih memerlukan lebih banyak katil dan peralatan perubatan, ini cuma pendapat peribadi saya,” tulisnya.

Terdahulu, Sinar Harian melaporkan Kerajaan Johor dalam usaha merealisasikan impian tertunda Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad untuk membina jambatan bengkok yang bakal menghubungkan Johor dengan Singapura.

Perkara ini dimaklumkan oleh Menteri Besar Johor, Datuk Osman Sapian yang mengatakan perancangan pembinaan jambatan berkenaan ditolak oleh dua perdana menteri terdahulu.