X

Kindly register in order to view this article
!

Pemeriksaan besar-besaran di Plaza City One

Pihak berkuasa dilihat memasuki kawasan Plaza City One, Kuala Lumpur pagi tadi dipercayai untuk menjalankan proses dokumentasi.
A
A

KUALA LUMPUR - Anggota penguat kuasa melakukan pemeriksaan besar-besaran di kawasan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) di Plaza City One di sini hari ini dipercayai bagi proses dokumentasi.

Pasukan penguat kuasa terdiri daripada Jabatan Imigresen Malaysia (Imigresen), Polis Diraja Malaysia (PDRM), Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) serta Jabatan Sukarelawan Malaysia (Rela) mula berada di kawasan berkenaan kira-kira jam 8.30 pagi.

Turut kelihatan memasuki kawasan berkenaan ialah pacuan empat roda, trak serta bas persiaran milik Imigresen.

Pemeriksaan di Plaza City One hari ini dipercayai bagi proses dokumentasi.
Pemeriksaan di Plaza City One hari ini dipercayai bagi proses dokumentasi.

Difahamkan, proses dokumentasi berkenaan dikatakan selesai kira-kira jam 1.45 petang.

Tidak lama kemudian, trak pihak berkuasa dilihat keluar dari kawasan itu dengan membawa beberapa individu dipercayai warga asing namun perkara itu masih belum disahkan.

Turut difahamkan kehadiran Imigresen di kawasan itu ialah prosedur biasa bagi membantu agensi penguat kuasa lain melaksanakan proses dokumentasi warga asing termasuk pendatang asing tanpa izin (PATI) di premis tersebut.

Setakat ini tiada sebarang kenyataan rasmi daripada Imigresen atau polis berhubung perkara itu.

Terdahulu, pengamal media berkumpul di lokasi tersebut sejak jam 8 pagi bagi mendapatkan maklumat kehadiran pelbagai agensi keselamatan di sekitar kawasan berkenaan.


Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!