X

Kindly register in order to view this article
!

Covid-19: Tiada penutupan klinik kesihatan di Seremban

Dr Mohammad Faid
A
A

SEREMBAN - Tiada klinik kesihatan ditutup di sekitar Seremban disebabkan kes koronavirus (Covid-19) seperti ditularkan di media sosial Facebook dan WhatsApp sejak Khamis lalu, kata Pemangku Pengarah Kesihatan Negeri Sembilan, Dr Mohammad Faid Abd Rashid.

Beliau menjelaskan semua klinik kesihatan di Negeri Sembilan beroperasi seperti biasa.

Bagaimanapun katanya, terdapat klinik kesihatan di sekitar Seremban terlibat dengan aktiviti persampelan bagi penyakit yang disyaki Covid-19.

“Aktiviti disinfeksi adalah amalan rutin yang dijalankan di semua fasiliti kesihatan untuk mencegah jangkitan silang kepada pesakit lain dan anggota kesihatan.

“Aktiviti disinfeksi biasanya dijalankan selepas waktu operasi klinik kesihatan. Justeru semua klinik kesihatan di Negeri Sembilan beroperasi seperti biasa,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Sehubungan itu, Dr Mohammad Faid meminta semua lapisan masyarakat supaya sentiasa berhati-hati dan tidak menularkan sebarang berita tidak benar yang boleh menimbulkan kebimbangan dalam masyarakat. - Bernama


Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!