X

Kindly register in order to view this article
!

Shukor, Indra Putra mampu realisasikan misi Kuala Lumpur

Indra Putra (belakang tiga dari kiri) dan Shukor Adan (belakang tiga dari kanan) sebelum aksi persahabatan menentang Kedah di Alor Setar baru-baru ini. - Foto Kuala Lumpur FA
A
A

GANDINGAN dua pemain ‘otai’ Mohd Shukor Adan dan Indra Putra Mahayuddin mampu memperkuatkan cabaran Kuala Lumpur dalam merealisasikan misi ke Liga Super 2021.

Ketua Jurulatih Kuala Lumpur, Ketua Jurulatih Kedah, Muhammad Nidzam Adzha Yusoff berkata, kehadiran bekas pemain kebangsaan itu juga diharapkan menjadi inspirasi kepada para pemain muda skuad The Hawks musim ini.

Malah menurut Muhammad Nidzam, pengalaman luas kedua-dua pemain itu boleh dimanfaatkan bagi membimbing pemain-pemain muda berkenaan seterusnya memacu skuad warga kota itu.

“Shukor dan Indra Putra adalah pemain yang bagus. Usia ternyata bukan penghalang untuk mereka terus beraksi cemerlang sehingga ke hari ini.

“Secara peribadi, saya melihat kedua-dua pemain ini dapat membantu pasukan terutamanya membimbing pemain-pemain muda Kuala Lumpur sekali gus membantu kita untuk kembali ke saingan Liga Super musim depan,” katanya kepada Sukan Sinar.

Untuk rekod, Shukor, 40 dan Indra Putra, 39, adalah antara pemain paling berusia dalam saingan Liga Malaysia (Liga-M) pernah digandingkan bersama bermula ketika mewakili skuad Bawah 23 tahun negara pada saingan Sukan SEA 2001 lalu.

Sementara itu, Muhammad Nidzam berkata, dia masih perlu melakukan beberapa penambahbaikan terhadap skuad kendaliannya itu bagi membolehkan mereka lebih berdaya saing pada saingan musim ini.

Katanya, dia mengenalpasti terdapat beberapa kelemahan yang harus dibaiki selepas mengharungi beberapa perlawanan persahabatan sebelum ini.