Exco jamin kerajaan Perak kekal stabil, pertahan Saarani

Dari kiri; Sivanesan, Mohd Azlan dan Sandrea Ng.
Dari kiri; Sivanesan, Mohd Azlan dan Sandrea Ng.
A
A
A

IPOH - Exco kerajaan Perak memberi jaminan bahawa kerajaan perpaduan di antara Pakatan Harapan (PH) dan BN akan kekal stabil sehingga habis penggal.

Exco Sumber Manusia, Kesihatan dan Hal Ehwal Masyarakat India, A Sivanesan mengakui Menteri Besar Perak, Datuk Seri Saarani Mohamad seorang pemimpin yang bertanggungjawab dan memberi perhatian kepada semua pihak tanpa mengira penyokong kerajaan mahupun pembangkang.

Beliau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungkai dari DAP berkata, perkara itu dibuktikan sebelum ini ketika PH menjadi pembangkang apabila peruntukan tetap diberikan untuk kepentingan rakyat.

"Hanya menteri besar yang sanggup mendengar penderitaan rakyat dia yang boleh bekerja dan saya sungguh percaya sebelum ini pun kita jadi pembangkang, Datuk Seri Saarani menjadi MB apabila kita hendak bantuan, kita jumpa dan dapat (bantuan). Saya dalam 24 jam dapat RM50,000 untuk menaik taraf jalan di sekeliling masjid jamek Sungkai, saya dapat RM50,000 untuk menaik taraf tanah perkuburan Hindu di Sungkai.