X

Kindly register in order to view this article
!

Menanti jawapan dari SKMM yang tidak kunjung tiba

SKMM diharap dapat tampil membantu rakyat yang sedang ditimpa kesusahan.
A
A

BANYAK betul aduan yang sampai kepada Merak Jalanan mengenai masalah perkhidmatan sebuah syarikat telekomunikasi daripada pelanggan-pelanggan mereka.

Aduan yang diterima itu kemudian disiarkan dalam Sinar Harian bersama dengan penjelasan daripada syarikat telekomunikasi tersebut.

Ekoran daripada itu, ramai pengadu mengucapkan terima kasih dan berharap agar pihak berkuasa yang bertanggungjawab iaitu Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dapat membantu untuk menyelesaikan masalah mereka.

Tugas Sinar Harian sama macam wakil rakyat jugalah, membantu rakyat yang dalam kesusahan. Sejak dari dulu memang itulah peranan akhbar.

Maka beberapa wartawan ditugaskan untuk membuat susulan berhubung perkara tersebut dan ramai juga pegawai-pegawai SKMM yang telah dimaklumkan tentang isu yang dibawa itu.

Sejak laporan itu dibuat, terdapat beberapa insiden yang menggemparkan seluruh negara mengenai syarikat terbabit.

Sama ada ia satu suratan atau atau suatu kebetulan, kejadian yang berlaku itu benar-benar menimbul banyak persoalan.

Masa silih berganti namun sehingga kini masih tiada sebarang jawapan yang diberikan oleh SKMM yang memang ada kuasa dan bertanggungjawab penuh terhadap masalah telekomunikasi di negara ini.

Ada yang sekadar dapat blue tick tetapi ada pegawai yang menjawab mesej wartawan itu memang kita angkat topi dan ucap terima kasih.

Tetapi jawapan kepada rakyat memang tetap kena beri. Bukan sekadar ucap terima kasih dan akan siasat aduan yang diberikan.

Itu sudah ketinggalan zaman dan tidak boleh diterima langsung.

Kita harap benarlah SKMM dapat tampil untuk jelaskan dan bantu rakyat yang sedang ditimpa kesusahan.


Artikel ini ialah ©️ 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf. Sebarang salinan tanpa kebenaran akan dikenakan tindakan undang-undang

Newsletter

Berita Telus & Tulus hanya untuk anda setiap hari. Langgan Sekarang!