IPOH -  Kepimpinan DAP menawarkan RM1,000 kepada mana-mana individu yang dapat memberi maklumat untuk mengesan pengendali laman blog pisau.net.
 
Ahli Parlimen Taiping, Nga Kor Ming berkata, pihaknya kini sedang menjejaki pengendali blog berkenaan bagi menyerahkan writ saman berhubung artikel yang dikeluarkan laman blog berkenaan.
 
"Orang yang fitnah berdosa besar. Perbuatan baling batu sembunyi tangan merupakan perbuatan yang keji dan bersifat pengecut.
 
"Saya di sini memberi masa 24 jam kepada pisau.net untuk tampil. Jangan berselindung di belakang nama samaran yang palsu," katanya melalui satu kenyataan kepada Sinar Harian, hari ini.
 
Kor Ming berkata, tindakan menyembunyikan diri itu hanya membuktikan semua tuduhan terhadap Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham dan beliau adalah bohong.

Menurutnya, tindakan saman itu dibuat terhadap mereka yang tidak bertanggungjawab memfitnah mereka berdua kononnya mendapat tanah di Kelantan sebagai habuan politik.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • IPOH - Tindakan Pengerusi DAP Perak, Nga Kor Ming mengeluarkan kata-kata kesat terhadap Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir dalam ceramahnya di Kampung Simee, di sini minggu lepas memberi gambaran tidak baik kepada generasi muda, kata Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan (BNBBC) Perak, Datuk Mohd Khusairi Abdul Talib.
  • IPOH - DAP menyasarkan untuk membantu menyelesaikan masalah 2,000 pengundi dengan menganjurkan Kempen Semakan Daftar Pemilih serentak di 19 lokasi seluruh negeri Perak, hari ini.
  • IPOH - Tuduhan Pengerusi DAP Perak, Nga Kor Ming bahawa BN telah membawa 56,323 pengundi hantu di Perak bukan sahaja tidak berasas, malah satu cubaan untuk meraih simpati para pengundi.
  • IPOH - DAP Perak tidak pernah mengambil kesempatan terhadap mana-mana usaha yang dilakukan orang lain untuk memenangi hati rakyat, kata Pengarah Biro Pengaduan Awam DAP Perak, Steven Chaw
  • IPOH - BN Perak menganggap tindakan empat wakil rakyat DAP Melaka keluar parti membuktikan bahawa berlaku konflik dalaman yang serius membabitkan pimpinan mereka.