KESEBELASAN skuad PKNP FC diingatkan untuk memberikan aksi maksimum pada saingan suku akhir pertama Piala Malaysia berdepan Felda United di Stadium Tun Abdul Razak Jengka, malam esok.

Ketua jurulatihnya, Abu Bakar Fadzim berkata, biarpun beraksi di gelanggang lawan, namun kesebelasan pemain diharap dapat mempamerkan semangat juang tinggi untuk menyaingi skuad The Fighters itu.

“Perlawanan suku akhir Piala Malaysia berdepan Felda United ini pastinya sukar. Oleh itu, pemain diingatkan untuk memberikan persembahan yang maksimum.

“Kebolehan, semangat juang serta karakter yang tinggi dalam setiap pemain perlu dimanfaatkan sebaiknya  untuk berdepan tentangan sengit mereka (Felda United).

“Mengikut pengamatan saya, Felda United adalah pasukan yang serba lengkap, dengan dua pemain import, dua pemain naturalisasi selain pemain tempatan yang hebat dan dikendalikan oleh jurulatih cukup berpengalaman. Jelas, kami perlu sentiasa berwaspada,” katanya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • GANDINGAN pemain lama dan baharu diharap membawa tuah buat PKNP FC pada aksi sulung Piala Presiden 2018 berdepan Negeri Sembilan Stadium Mini Usim Nilai, petang esok.
  • KEHADIRAN import bagi kuota import Asean Kedah, Andik Vermanshah menambahkan lagi ketajaman Lang Merah bergandingan bersama pemain sayap muda, Akhyar Rashid mengempur kubu lawan.
  • PKNP FC mengalami kekalahan kedua dalam saingan Liga Super apabila tewas 0-1 kepada Kedah di Stadium Bandaraya, petang tadi.
  • BIARPUN beraksi di gelanggang sendiri, kesebelasan PKNP FC tetap perlu bersedia berdepan ‘kebangkitan’ Kedah pada aksi Liga Super di Stadium Batu Kawan, hari ini.
  • PKNP FC pamer aksi cemerlang ketika membuka saingan Liga Super 2018 apabila menewaskan Negeri Sembilan 1-0, di Stadium Batu Kawan, petang tadi.