SEREMBAN - Replika dinosaur jenis pemakan sayur atau 'Brachiosaurus' setinggi 12 meter yang dipamerkan di laluan masuk Sentral Bazar Nilai 3, Nilai, terbakar petang tadi.

Difahamkan, kejadian disedari pekerja pembersihan apabila melihat asap pada rangka replika berkenaan, kira-kira jam 10.30 pagi tadi.

Ketua Operasi Balai Bomba dan Penyelamat Nilai, Mohd Syazwan Saidy berkata, pihaknya menerima panggilan daripada pekerja lelaki berusia 45 tahun terbabit selepas usahanya untuk memadamkan kebakaran sendiri tidak berhasil.

Katanya, bomba mengambil masa lebih kurang setengah jam untuk memadamkan kebakaran itu dan punca kejadian masih lagi dalam siasatan.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • ALOR SETAR - Dua keluarga tinggal sehelai sepinggang apabila rumah mereka di Hujung Kampung, Jalan Sekolah Alor Merah, di sini terbakar malam kelmarin.
  • MARANG - Enam sekeluarga di Kampung Gong Beris, di sini, tinggal sehelai sepinggang apabila rumah mereka hangus dijilat api dalam kejadian berlaku lebih kurang jam 7.20 pagi, tadi.
  • KUALA KETIL - Warga sekolah Sekolah Menengah Kebangsaan Teloi Kanan yang sedang menunggu tamat waktu persekolahan cemas apabila siling koridor tingkat 1 bangunan sekolah itu terbakar sebelum terpadam, hari ini.
  • REMBAU - Tiga unit kedai Majlis Daerah Rembau (MDR) di Pekan Chengkau, di sini, musnah terbakar dalam kejadian tengah hari tadi.
  • BANGI - Sebuah kereta terbakar dalam kejadian berhampiran Tol Bangi di sini, semalam.