X

Kindly register in order to view this article
!

Guan Eng pesan sentiasa semangat hadapi krisis

Chow Kon Yeow
A
A

GEORGETOWN - Walaupun ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Ketua Menteri, Lim Guan Eng sempat berpesan agar penyokong dan pemimpin negeri sentiasa bersemangat menghadapi krisis berkenaan.

Perkara itu diakui Pengerusi DAP Pulau Pinang, Chow Kon Yeow sebelum Guan Eng dibawa ke Pejabat SPRM negeri di Jalan Sultan Ahmad Shah petang tadi.

Kon Yeow berkata, Guan Eng turut berpesan kepadanya supaya memastikan parti dan kerajaan negeri tetap kukuh pada masa ini.

"DAP negeri kesal dengan penahanan Guan Eng berhubung dua pertuduhan yang didakwa ke atasnya. Kita turut terkejut dengan tindakan penguatkuasa itu yang bertindak menahan Guan Eng yang juga Setiausaha Agung DAP di pejabatnya tadi.

"DAP negeri menganggap pertuduhan itu berunsurkan politik yang bertujuan untuk mematikan karier politik beliau.

"DAP negeri penyokong serta ahli parti seluruh negara supaya bertenang menghadapi penahanan Guan Eng ini. Dia sempat berpesan kepada saya supaya menguatkan semangat menghadapi krisis politik dan mahu kerajaan negeri kukuh seperti biasa," katanya menerusi kenyataannya hari ini.

Menurutnya, DAP akan mengadakan Mesyuarat Jawatankuasa Negeri tergempar hari ini untuk membuat keputusan bagi menangani krisis politik itu.


×

Dapatkan informasi dan statistik terkini penularan wabak Covid-19 di Malaysia di sini: https://info.sinarharian.com.my/koronavirus