Pengarah urusan TRW lepas jawatan

Wan Rakemi
Wan Rakemi
A
A
A

PERSATUAN Bola Sepak Kelantan (KAFA) terus ditimpa episod malang apabila Pengarah Urusan Team Red Warriors (TRW) Sdn Bhd, Datuk Wan Rakemi Wan Zahari melepaskan jawatan itu berkuat kuasa hari ini.

Wan Rakemi berkata, keputusan itu dibuat selepas penelitian secara mendalam dengan berat hati untuk melepaskan jawatan itu selaku entiti yang bertanggungjawab mengendalikan pasukan Kelantan FA musim 2020.

"Peletakan jawatan itu juga secara tidak langsung menyaksikan syarikat After Image Sdn Bhd sebagai pihak berkepentingan terbesar dalam Team TRW Sdn. Bhd turut menarik diri sebagai rakan kongsi rasmi pasukan.

"Keputusan ini bukanlah dibuat secara 'semberono'. Ia dibuat dengan mengambil kira pelbagai aspek termasuk perkembangan terkini keadaan dunia terutamanya penularan wabak pandemik koronavirus (Covid-19)," katanya dalam satu kenyataan media di sini, hari ini.

Musim ini, TRW diuruskan oleh syarikat terbabit yang ditubuhkan hasil daripada kerjasama dengan KAFA.

Wan Rakemi berkata, beliau mengakui Covid-19 memberikan impak besar kepada dunia bukan sahaja kepada kehidupan harian malah ekonomi dan bola sepak sendiri.

"Kelantan dan TRW bergantung sepenuhnya kepada kutipan jualan tiket, jualan jersi dan tajaan untuk menggerakkan pasukan, namun sejak saingan Liga Malaysia (Liga M) ditangguhkan, kantung kewangan pasukan makin 'kering'.

"Bukan sahaja kering, malah masih banyak lagi hutang lama pasukan yang belum diselesaikan dan situasi itu membuatkan After Image sudah tidak mampu untuk menggalas tanggungjawab itu dalam keadaan suasana tidak menentu dan aliran tunai sangat kritikal ketika ini," katanya.

Artikel Berkaitan:

Katanya, pada masa yang sama, beliau juga ingin mengumumkan peletakan jawatan sebagai Exco Eksekutif KAFA penggal 2019-2023, Bendahari dan Pengurus Pasukan TRW2020.

"Hasrat dan impian untuk melihat TRW2020 kembali gemilang seperti sebelum ini terpaksa ditangguhkan, dan saya berharap ianya akan dapat diteruskan.

"Saya pohon kemaafan kepada semua penyokong setia TRW. Terima kasih juga kepada barisan kepimpinan KAFA dan semua yang terlibat dalam memajukan pasukan," katanya. - Bernama