Sony Norde senjata baharu Sang Kenari

Sony Norde Foto KDA FC
Sony Norde Foto KDA FC
A
A
A

KEDAH Darul Aman FC (KDA FC) mengumumkan berjaya mengikat penyerang yang berasal dari Haiti, Sony Norde bagi saingan Liga Super 2024-2025.

Menurutnya, bekas pemain Melaka United FC dan Terengganu FC yang terkenal dengan gerakan lincah telah berada dalam radar Sang Kenari sejak musim 2023.

"Kehadiran Sony bakal memperkuatkan jentera serangan pasukan Sang Kenari dengan rangkaian pemain berpengalaman terdiri daripada Syafiq Ahmad dan Sukhrob Nurulloev," katanya dalam satu kenyataan pada Jumaat.

KDA FC berkata lagi, pengalaman Sony dan kelincahannya amat ditagih dalam melonjak prestasi Sang Kenari musim ini untuk mencabar pasukan-pasukan di Liga Malaysia.

"Aset utama beliau adalah memiliki rembatan padu serta lincah menggelecek sudah pasti mengelirukan kawan dan lawan," ujarnya.

Tambahnya, pemain berusia 34 tahun itu akan tiba di Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim, Kepala Batas pada 4.30 petang, Jumaat.

Menurutnya lagi, Sony akan disambut oleh pengurusan kelab, pasukan dan ketua jurulatih bagi meraikan kedatangan ke bumi jelapang padi sebagai pemain Sang Kenari.

Nak berita-berita terkini dengan lebih pantas? Jom sertai saluran WhatsApp Sinar Harian: https://whatsapp.com/channel/0029Va4iEylEgGfDYSCqPJ28

Artikel Berkaitan: