Tampil pesona, berseri dengan AsterSpring

Tawar rawatan signatur yang membantu mengembalikan keanjalan kulit wajah menjelang Syawal

AsterSpring memiliki 35 cawangan di seluruh negara.
AsterSpring memiliki 35 cawangan di seluruh negara.
A
A
A

IRONINYA menjelang lebaran, golongan wanita lazimnya lebih cenderung menitikberatkan penampilan luaran seperti busana, sepatu dan dandanan rambut.

Perihal kesihatan wajah diabaikan. Rata-ratanya menyatakan alasan kononnya kulit kusam dan cela mudah disembunyikan di sebalik solekan tebal.

Bagaimanapun, tanpa disedari mengoles mekap di atas lapisan kulit wajah yang tidak sihat bukan sahaja menjejaskan tekstur kulit malah hasil solekan menjadi kurang menyerlah. Tidak kiralah menggunakan jenama murah waima kosmetik yang berjenama pun.

Mengulas senario tersebut, Pengurus Komunikasi Pemasaran AsterSpring, Melissa Ng memberitahu Femina, penjagaan kulit wajah bukan hak mutlak wanita bahkan golongan jejaka turut disaran mengamalkan rutin tersebut dari semasa ke semasa.

"Ia berikutan kulit wajah yang sihat merupakan salah satu kunci utama yang menyumbang kepada kecantikan dan penampilan diri seseorang.

"Kulit juga harus dijaga rapi kerana ia merupakan organ terbesar pada tubuh yang bertindak sebagai pelindung daripada pencemaran alam sekitar, bakteria dan sinaran ultraviolet dan sinar biru yang dikeluarkan peranti digital seperti komputer, komputer riba, telefon pintar, televisyen atau tablet termasuk membantu mengawal suhu badan serta membenarkan sentuhan sensitif panas dan sejuk,” katanya dalam satu wawancara khas baru-baru ini.

AsterSpring jenama terkemuka

Secara asasnya, ujar Melissa, AsterSpring merupakan rangkaian salun kecantikan dan kiosk profesional di Asean dan Hong Kong.

Artikel Berkaitan:

Berdasarkan rekod, jenama terkemuka itu telah merawat lebih 10 juta wajah sejak tahun 1984! Peranan itu selari dengan filosofi jenama tersebut dalam menyediakan barisan ahli terapi penjagaan kulit profesional dan diperakui sekali gus, menawarkan rawatan dan produk berasaskan bahan-bahan berkualiti.

Pada masa sama, menggunakan kaedah yang tidak menjejas dan menyakitkan kulit selain menyediakan solusi bagi mendapatkan hasil kulit wajah yang terbaik.

Berbekalkan pengalaman selama 35 tahun, AsterSpring terus komited untuk mencapai kesihatan kulit wajah para pelanggan, kata Melissa.

Ujar beliau lagi, sekiranya seseorang itu memiliki kulit wajah yang tidak sihat, ia dikhuatiri boleh membawa kepada keadaan kulit berjerawat, kekeringan, dehidrasi dan prapenuaan (kedutan, pigmentasi, kendur dan kulit sensitif).

"Pada kebiasaannya, zon-T (bahagian dahi dan hidung) harus diberi perhatian kerana kawasan itu lebih terdedah kepada lebihan sebum (minyak) sehingga menyebabkan masalah jerawat di sekitar pipi dan hidung.

"Bahagian ini sukar dibersihkan dengan sempurna kerana lapisan kulit tebal apatah lagi liang-liang pori yang terlalu dalam memudahkan ia mengumpul lebih banyak kotoran atau sebum,” jelasnya.

Justeru, menyedari kepentingan kulit sihat, anjal dan berseri lebih-lebih menjelang Aidilfitri yang hanya berbaki kurang daripada dua minggu, AsterSpring sentiasa ‘membuka pintunya’ dengan menawarkan sesi rundingan dan rawatan mengikut kondisi kulit wajah seperti jerawat, dehidrasi, kering, sensitif, penuaan ataupun pigmentasi.

Rawatan wajah AsterSpring

Mengulas lanjut, ujar Melissa, setiap rawatan kulit wajah di AsterSpring mempunyai manfaat dan kelebihan tersendiri.

Sebelum menyarankan pakej rawatan ideal, ahli terapi AsterSpring akan menjalankan sesi analisa kulit (face mapping) bagi mengenalpasti kondisi wajah dan gaya hidup pelanggan.

Tambahnya, AsterSpring sentiasa menasihatkan pelanggan supaya melakukan pemeriksaan kulit setiap tiga minggu memandangkan kondisi kulit berubah mengikut persekitaran dan gaya hidup semasa.

"Di AsterSpring, kami menawarkan rawatan wajah inovatif menggunakan teknik sentuhan tangan yang unik dan teknologi canggih sehingga melayakkan kami menerima pelbagai pengiktirafan serta anugerah berprestij.

"Satu daripada rawatan yang sering menjadi pilihan pelanggan ialah mesin LPG Endermologie, teknik yang membantu meningkatkan asid hyaluronic endogen sebanyak 80 peratus bagi meremajakan kulit dua kali ganda secara semula jadi.

“Hanya dengan sekali rawatan pelanggan akan mendapat hasil mengagumkan," katanya.

URUTAN dan rawatan wajah yang dibelai dengan jari-jemari memberikan kesan optimum.
URUTAN dan rawatan wajah yang dibelai dengan jari-jemari memberikan kesan optimum.

Rawatan Ultimate Lift Therapy

Dalam pada itu, Melissa berkata, AsterSpring juga menawarkan variasi rawatan wajah yang selamat dan membantu mengatasi kulit yang kurang sihat.

Terbaharu, AsterSpring memperkenalkan rawatan Ultimate Lift Therapy yang mana pelanggan baharu berpeluang mendapatkan potongan diskaun sebanyak 30 peratus tertakluk pada terma dan syarat.

Sesi rawatan selama 78 minit tersebut membantu menganjal, menegang, mencerahkan dan menambah hidrasi pada kulit. Pada masa sama membentuk wajah V-Shape dengan membuang lemak berlebihan pada bahagian dagu dan pipi.

Jelas Melissa, menariknya mengenai Ultimate Lift Therapy, hanya menerusi satu sesi rawatan pelanggan akan memiliki kulit wajah menawan, bebas garis-garis halus, kedutan dan kusam termasuk bentuk muka menjadi tirus.

“Bukan itu sahaja, sesi rawatan itu juga membantu memberi kelembapan dan melindungi wajah kita daripada sinaran matahari,” tambahnya.

Sementara itu, berkongsi tips supaya kulit wajah kekal sihat, cantik dan mulus, Melissa menyarankan wanita dan jejaka mengamalkan rejim penjagaan wajah di rumah secara sistematik di rumah menggunakan rangkaian produk Dermalogica.

Produk penjagaan kulit profesional nombor satu yang digunakan secara meluas di peringkat global itu bertindak mengekalkan kelembapan, keserian dan kebersihan kulit wajah pelanggan.

Kepada pembaca Sinar Harian yang berminat untuk menebus FREE 1 x LPG ENDERMOLOGIE BY ZONE TREATMENT bernilai RM225, sila klik pautan di bawah:

Borang Rawatan Percuma AsterSpring

Mesin LPG Endermologie membantu meningkatkan asid hyaluronic endogen bagi meremajakan kulit wajah.
Mesin LPG Endermologie membantu meningkatkan asid hyaluronic endogen bagi meremajakan kulit wajah.

AsterSpring

Lokasi: Memiliki 35 cawangan di seluruh negara

Web: www.asterspring.com

Facebook: asterspring

Instagram: @asterspring

Tel: 03-7809 6777

E-mel: customerservice@asterspring.com