[VIDEO] Remaja rela tinggal sendirian, enggan berjauhan kubur ayah

Setiap hari Muhammad Syakawie akan menziarah kubur bapa angkatnya.
Setiap hari Muhammad Syakawie akan menziarah kubur bapa angkatnya.
A
A
A

SEREMBAN - Sejak kecil menumpang kasih bapa angkat, kini seorang remaja lelaki berusia 16 tahun hidup sebatang kara selepas lelaki yang menjadi tempatnya bergantung selama ini meninggal dunia pada 24 November lalu.

Malah kasihnya Muhammad Syakawie Abdullah terhadap Azman Aziz, 50, apabila dia memilih tinggal sendirian di rumah peninggalan bapa angkatnya itu yang dipanggil ayah di Kampung Pupuh, Ampangan di sini.

Kata Muhammad Syakawie yang mesra dipanggil Awie, dia mahu terus tinggal di kediaman itu kerana berhampiran dengan kubur bapa angkatnya kira-kira 60 meter dari rumah."Saya nak duduk sini (rumah peninggalan arwah) kerana nak dekat dengan kubur ayah dan nak jaga rumah.

"Ayah pergi tiba-tiba pun agak mengejutkan. Malam itu saya terjaga dari tidur selepas bermimpi ayah jatuh dan bila saya tengok ayah di bilik, dia tidak lagi bernyawa," katanya ketika ditemui di rumahnya selepas menerima kunjungan Pengerusi Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPPK) Kampung Jiboi Baru, Abd Razak Mohd Idrus pada Rabu.