Jangan buka peluang musuh serang parti: Fahmi

Fahmi ketika berucap pada sesi penggulungan Kongres Nasional PKR ke-16 di IDCC pada Ahad. - Foto Sinar Harian Asril Aswandi Shukor
Fahmi ketika berucap pada sesi penggulungan Kongres Nasional PKR ke-16 di IDCC pada Ahad. - Foto Sinar Harian Asril Aswandi Shukor
A
A
A

SHAH ALAM - Ahli dan barisan kepemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) diingatkan supaya tidak menyerahkan tengkuk dan memberi ‘peluru’ kepada musuh untuk menyerang parti.

Pengarah Komunikasi PKR, Fahmi Fadzil menegaskan, setiap anggota dan pemimpin perlu bertanggungjawab untuk mempertahankan parti serta setiap keputusan yang telah diputuskan termasuk senarai calon yang akan diketengahkan dalam Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) akan datang.

“Tidak perlu nak sebut itu ini dalam WhatsApp sampai ada yang ‘screen shot’ (tangkap layar) dan sebarkan. Saya nak nasihatkan, jangan beri musuh kita peluru. Saya sangat terkilan dengan sikap beberapa dalam kalangan kita yang buat laporan polis, (laporan kepada) Jabatan Pendaftaran Pertubuhan (ROS), kenapa serahkan leher, tengkuk kita kepada musuh?.

“Jadi saya nak ingatkan kepada semua dalam Majlis Perwakilan Pusat (MPP) yang baharu ini, tidak boleh duduk diam, mesti aktf dan proaktif, mereka yang terlibat dan sengaja membenarkan parti diserang, mengadu domba di luar, menabur fitnah terhadap pimpinan, perlu dikenakan tindakan disiplin.