Sila log masuk terlebih dahulu.

World #QuranHour terap budaya al-Quran

Hilmi (tengah) dan Norden (kiri) menyampaikan naskhah al-Quran kepada wakil kakitangan Malakat Mall.
Hilmi (tengah) dan Norden (kiri) menyampaikan naskhah al-Quran kepada wakil kakitangan Malakat Mall.
A
A
A

CYBERJAYA - Pengajuran World #QuranHour memberi kesedaran kepada masyarakat khususnya warga kerja Kumpulan Malakat Eco mengenai peri pentingnya menerapkan budaya al-Quran dalam kehidupan.

Ketua Pegawai Eksklusifnya, Hilmi Ismail berkata, pihaknya menggalakkan semua kakitangan membaca dan memahami al-Quran dengan membuka kelas al-Quran.

"Jika ada yang kadang-kadang membacanya atau langsung tidak tahu membaca, inilah peluangnya," katanya ketika ditemui Sinar Harian selepas program World #QuranHour di pusat membeli-belah itu, pada Selasa.

Menurutnya, surah Al-Sajdah yang diangkat sebagai surah pilihan pada pengajuran kali ini memberi peringatan kepada seluruh umat Islam.

"Terima kasih kepada Kumpulan Media Karangkraf dan sebagai sebuah pusat membeli-belah yang diwujudkan dengan ekosistem Islam, sudah tentu Malakat Eco menyokong dan mengambil kesempatan terhadap peluang ini," katanya.

Sebelum itu, Hilmi menyerahkan lebih 100 naskhah al-Quran kepada kakitangan, operator kedai dan pengunjung pusat membeli-belah.

Program kemudiannya diakhiri dengan tadabbur al-Quran dan sesi bergambar.

Artikel Berkaitan:

Penganjuran World #QuranHour di Malakat Mall meriah.
Penganjuran World #QuranHour di Malakat Mall meriah.

World #QuranHour bertemakan ‘Dunia Bersujud’ tahun ini memilih surah As-Sajadah sebagai surah pilihan yang dibacakan secara serentak di seluruh dunia.

Sementara itu, Penasihat Media Malakat Mall, Norden Mohamed ditemui berkata, walaupun kali pertama pusat membeli-belah itu menyertai World #QuranHour, pihaknya komited untuk meneruskannya setiap tahun.

"Segala-galanya berjalan lancar dan sudah tentu Malakat Mall akan menyertainya tahun hadapan," katanya.