KOTA BHARU - Ketua Pemuda Pas Pusat, Nasrudin Hassan Tantawi mengejutkan seluruh perwakilan apabila mengisytiharkan harta miliknya ketika menyampaikan ucapan penangguhan pada Muktamar Dewan Pemuda Pas Pusat di sini, malam ini.

"Saya Nasrudin bin Hassan, nombor kad pengenalan 701124-11-5267, diamanah sebagai Ketua Dewan Pemuda Pas Malaysia, bertugas di tingkat dua pejabat Pemuda Jalan Raja Laut.

"Isteri Wan Hamidah Wan Daud, tanggungan anak, enam orang," ujar Nasrudin memulakan pengumuman berkenaan harta dimilikinya.

Beliau kemudian memaklumkan bahawa hanya mempunyai simpanan tunai RM9,000 dalam akaun simpanan tetap.

Nasrudin turut mengumumkan pendapatan isterinya yang bekerja sebagai guru.

"Pendapatan gaji isteri RM4,000, elaun saya yang diberi oleh Dewan Pemuda Pas Malaysia RM2,500, rumah sewa yang disewakan dengan kadar RM300. Jumlah keseluruhan pendapatan saya sebulan RM2,800.

"Tanggungan, pinjaman perumahan, bulanan yang terpaksa dibayar oleh saya terhadap rumah yang saya miliki ialah RM530 sebulan. Kenderaan RM1,400 sebulan. Sementara tanggungan isteri terhadap rumah yang dimiliki olehnya terpaksa dibayar RM1,230 sebulan," katanya.

"Itulah harta yang saya isytiharkan, yang saya miliki, sebagai satu gimik pelancaran atau deklarasi pengisytiharan harta yang insya-ALLAH selepas ini akan diikuti oleh seluruh ahli jawatankuasa Dewan Pemuda Pas Malaysia," tambah beliau disambut laungan takbir oleh seluruh perwakilan.

Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu malam tadi turut memberikan komitmen beliau dan pemimpin Pas untuk mengisytiharkan harta masing-masing menjelang pilihan raya umum.

 

 
Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KOTA BHARU - Faktor penawaran yang baik menjadikan Thailand khususnya Golok tetap menjadi pilihan rakyat Kelantan untuk berbelanja.
  • KOTA BHARU - Episod penderitaan etnik Rohingya yang tidak berkesudahan terus mendapat simpati pelbagai pihak dalam dan luar negara, termasuk Umno Bahagian Pengkalan Chepa yang melancarkan kutipan derma.
  • KOTA BHARU - Hampir 6,000 pelanggan memeriahkan sambutan 60 tahun Mydin dan majlis korban yang diadakan di pekarangan Mydin Kubang Kerian di sini, semalam.
  • KOTA BHARU - Yang di-Pertuan Agong XV, Sultan Muhammad V menyempurnakan majlis korban anjuran Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (Maik) di Kompleks Islam Jubli Perak Sultan Ismail Petra Panji di sini hari ini.
  • KOTA BHARU - Masjid Muhammadi, di sini, sekali lagi menjadi tumpuan umat Islam di Kelantan terutama bagi warga bandar Kota Bharu yang tinggal berdekatan kerana menyambut hari wukuf dan World #QuranHour.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.