KOTA BHARU - Ketua Pemuda Pas Pusat, Nasrudin Hassan Tantawi mengejutkan seluruh perwakilan apabila mengisytiharkan harta miliknya ketika menyampaikan ucapan penangguhan pada Muktamar Dewan Pemuda Pas Pusat di sini, malam ini.

"Saya Nasrudin bin Hassan, nombor kad pengenalan 701124-11-5267, diamanah sebagai Ketua Dewan Pemuda Pas Malaysia, bertugas di tingkat dua pejabat Pemuda Jalan Raja Laut.

"Isteri Wan Hamidah Wan Daud, tanggungan anak, enam orang," ujar Nasrudin memulakan pengumuman berkenaan harta dimilikinya.

Beliau kemudian memaklumkan bahawa hanya mempunyai simpanan tunai RM9,000 dalam akaun simpanan tetap.

Nasrudin turut mengumumkan pendapatan isterinya yang bekerja sebagai guru.

"Pendapatan gaji isteri RM4,000, elaun saya yang diberi oleh Dewan Pemuda Pas Malaysia RM2,500, rumah sewa yang disewakan dengan kadar RM300. Jumlah keseluruhan pendapatan saya sebulan RM2,800.

"Tanggungan, pinjaman perumahan, bulanan yang terpaksa dibayar oleh saya terhadap rumah yang saya miliki ialah RM530 sebulan. Kenderaan RM1,400 sebulan. Sementara tanggungan isteri terhadap rumah yang dimiliki olehnya terpaksa dibayar RM1,230 sebulan," katanya.

"Itulah harta yang saya isytiharkan, yang saya miliki, sebagai satu gimik pelancaran atau deklarasi pengisytiharan harta yang insya-ALLAH selepas ini akan diikuti oleh seluruh ahli jawatankuasa Dewan Pemuda Pas Malaysia," tambah beliau disambut laungan takbir oleh seluruh perwakilan.

Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu malam tadi turut memberikan komitmen beliau dan pemimpin Pas untuk mengisytiharkan harta masing-masing menjelang pilihan raya umum.

 

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KOTA BHARU - Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) yakin program Assisted Compliance Assurance Programme (ASAP) yang bakal diperkenalkan tahun depan, dapat melatih firma-firma yang boleh membantu dari segi pematuhan terhadap Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST).
  • KOTA BHARU - Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (Miti) menyasarkan 10,000 usahawan Perusahan Kecil dan Sederhana (PKS) meyertai Alibaba Group menerusi program Zon Perdagangan Bebas Digital (DFTZ) hujung tahun hadapan.
  • KOTA BHARU - Dasar budaya dan warisan seni tanah air perlu mempunyai bahagian yang jelas sebagai satu daripada tonggak Transformasi Nasional 2050 (TN50) dalam konteks membina negara bangsa, kata Penasihat Sosiobudaya Kerajaan, Tan Sri Dr Rais Yatim.
  • KOTA BHARU - Kerajaan Kelantan mengakui hubungan dengan kerajaan persekutuan semakin baik terutamanya selepas banjir 2014 dengan banyak kesepakatan dicapai oleh kedua-dua pihak untuk kesejahteraan rakyat.
  • KOTA BHARU - Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Kelantan menggalakkan pengusaha dan peniaga dari pelbagai stesen minyak di negeri ini mendaftar dengan persatuan bagi mendapat banyak manfaat serta perlindungan kepada mereka.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.