KAJANG - Ketibaan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada majlis sambutan Tahun Baru Cina anjuran Dong Zong kira-kira sejam selepas perdana menteri meninggalkan majlis itu mendapat sambutan yang agak luar biasa.

Kehadiran Anwar bersama isteri dan pimpinan Pakatan Rakyat disambut dengan tiga plakad bertulis ‘I Love New PM’.

Plakad sama sebelum itu digunakan ketika menyambut kehadiran Datuk Seri Najib Tun Razak sebelum ia diubah suai dengan menambah perkataan 'new' iaitu baru bagi menyambut kehadiran Anwar. 

Salah satu plakad itu juga menambah 'I Love New PM Anwar'.

Anwar tiba kira-kira jam 11.30 pagi. 

Sama seperti Najib, Anwar juga tidak menyampaikan sebarang ucapan kepada kira-kira 5,000 hadirin yang menghadiri sambutan Tahun Baru Cina kali ketiga anjuran Dong Zong yang bertempat di Kolej New Era di sini. 

Sama seperti ketika menyambut kehadiran Najib, acara "Lao Shang" dan aneka persembahan turut disajikan kepada rombongan Anwar. 

Meskipun begitu, masyarakat yang hadir dilihat begitu teruja melihat Anwar dan bersalaman dengan pemimpin itu. 

Bahkan laungan reformasi turut kedengaran. 

Turut mengiringi Anwar ialah Adun Kajang, Lee Kim Sin; Penasihat DAP, Lim Kit Siang; Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar dan Naib Presiden PKR, Tian Chua.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • PETALING JAYA - Tindakan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak melawat Bekas Ketua Pembangkang,Datuk Seri Anwar Ibrahim di hospital tempoh hari menandakan beliau mengambil berat akan kesihatan pemimpin tersebut.
  • SHAH ALAM - Keluarga Datuk Seri Anwar Ibrahim menzahirkan penghargaan kepada kerajaan susulan kesudian Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor melawat bekas Ketua Pembangkang itu di Hospital Kuala Lumpur (HKL), hari ini.
  • KUALA LUMPUR - Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi hari ini memberi jaminan bahawa Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang menghadapi masalah kesihatan di Penjara Sungai Buloh, Selangor, diberikan rawatan yang terbaik.
  • KUALA LUMPUR - Bekas Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) esok untuk menjalani penilaian pra-pembedahan pada bagi merawat kecederaan di bahu kanannya berikutan terlibat kemalangan September lalu.
  • SHAH ALAM - Pelbagai janji ditabur dalam usaha yang tidak berselindung untuk memperdaya rakyat untuk menyokong BN pada PRU14 akan datang, kata Ketua Umum Pakatan Harapan, Datuk Seri Anwar Ibrahim.