KOTA BHARU - Guru menghina anggota keselamatan di Lahad Datu ditahan di sebuah rumah di Jalan Panglima Raja, Kampung Gong Serapat Pasir Puteh, Kelantan, jam 7 petang tadi.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Jalaludin Abd Rahman berkata, suspek berumur 36 tahun itu bertugas sebagai guru di sebuah sekolah di Tok Bali dan mengaku seringkali tidak pergi ke sekolah sejak hujung tahun 2012 atas alasan tertekan.
 
Turut dirampas sebuah beg berwarna hijau, laptop, pengecas, boradband dan kad sim telefon, katanya.
 

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • MUAR - Kementerian Pendidikan sedang mengumpul idea dan pandangan daripada kalangan guru dan ahli akademik seluruh negara bagi menangani masalah salah laku pelajar yang semakin membimbangkan.
  • SHAH ALAM - Pertubuhan Lepasan Mahasiswa Mesir Malaysia (Ilmam) menggesa Kedutaan Besar Malaysia Kaherah (KBMK) dan kerajaan memainkan peranan dalam menyelesaikan isu penangkapan dan tahanan lokap oleh pihak berkuasa Mesir ke atas beberapa pelajar Malaysia di sana.
  • PUTRAJAYA - Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan Malaysia (NUTP) hari ini mencadangkan kementerian berkaitan bekerjasama mewujudkan kod etika untuk ibu bapa bagi mengelakkan berulangnya kejadian guru diserang.
  • SHAH ALAM - Bapa mana yang suka melihat anak-anak dicaci, dicerca oleh orang ramai sedangkan kejayaan yang dicapai merupakan hasil penat lelah mereka sendiri.
  • JELI - Kementerian Pendidikan menafikan dakwaan guru menyokong pembangkang disebabkan kecewa selepas permohonan pertukaran mereka belum diluluskan.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.