KOTA BHARU - Guru menghina anggota keselamatan di Lahad Datu ditahan di sebuah rumah di Jalan Panglima Raja, Kampung Gong Serapat Pasir Puteh, Kelantan, jam 7 petang tadi.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Jalaludin Abd Rahman berkata, suspek berumur 36 tahun itu bertugas sebagai guru di sebuah sekolah di Tok Bali dan mengaku seringkali tidak pergi ke sekolah sejak hujung tahun 2012 atas alasan tertekan.
 
Turut dirampas sebuah beg berwarna hijau, laptop, pengecas, boradband dan kad sim telefon, katanya.
 

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LUMPUR - Guru-guru kini sedang dilatih dalam proses lebih memahami penilaian Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT).
  • PEKAN - Tindakan tegas diambil terhadap individu mempersendakan institusi kesultanan dan raja Melayu di media sosial kerana menjaga kedaulatan institusi kesultanan dan beraja termaktub dalam perlembagaan negara selain ia juga sebahagian daripada identiti negara dan bangsa Melayu, kata Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Jailani Johari.
  • TANJUNG MALIM - Para guru hendaklah melengkapkan pelajar dengan komponen ‘bina negara dan bina bangsa’ sepanjang 11 tahun mereka berada di bangku sekolah, titah Raja Permaisuri Perak Tuanku Zara Salim.
  • MUAR - Kementerian Pendidikan sedang mengumpul idea dan pandangan daripada kalangan guru dan ahli akademik seluruh negara bagi menangani masalah salah laku pelajar yang semakin membimbangkan.
  • SHAH ALAM - Pertubuhan Lepasan Mahasiswa Mesir Malaysia (Ilmam) menggesa Kedutaan Besar Malaysia Kaherah (KBMK) dan kerajaan memainkan peranan dalam menyelesaikan isu penangkapan dan tahanan lokap oleh pihak berkuasa Mesir ke atas beberapa pelajar Malaysia di sana.