KUALA LUMPUR - Perhimpunan Bersih 3.0 turut diadakan  serentak dibeberapa buah lokasi selain Kuala Lumpur, semalam.

Berucap ketika "Duduk Bantah" dikawasan Jalan Tun Perak,  Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu berkata, Bersih turut diadakan di Dubai, London, Bangkok dan Sydney di Australia.

Manakala di Amerika Syarikat akan dilancarkan hari ini.

" Di Madinah, Bersih sudah dilancarkan kelmarin," katanya dihadapan peserta perhimpunan Bersih 3.0, semalam. 

Menurut Mohamad, pelancaran itu menunjukkan sokongan rakyat  yang menuntut pilihan raya adil dan bersih.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LUMPUR - Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin mengarahkan Pesuruhjaya Sukan Datuk Zaiton Othman membuat laporan polis ke atas penganjur Klang City International Marathon, pada esok.
  • KUALA LUMPUR - Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (Miti) sedang menyelaras lima kumpulan kerja merangkumi pelbagai kementerian bagi menghasilkan rangka kerja dasar Industri 4.0 Kebangsaan.
  • KUALA LUMPUR - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menyifatkan nama yang paling mencerminkan Bajet 2018 yang dibentangnya pada 27 Oktober lepas, adalah “Bajet Inklusif dan Menyeluruh”.
  • KUALA LUMPUR - Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) akan melaksanakan operasi penguatkuasaan bersepadu 24 jam sempena perayaan Krismas dan sambutan Tahun Baharu 2018, bermula 22 Disember hingga 2 Januari depan.
  • KUALA LUMPUR - Masjid Wilayah Persekutuan di sini hari ini, diisytiharkan sebagai ‘masjid angkat’ kepada Masjid Al-Aqsa di Baitulmaqdis, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom.