KUALA LUMPUR - Perhimpunan Bersih 3.0 turut diadakan  serentak dibeberapa buah lokasi selain Kuala Lumpur, semalam.

Berucap ketika "Duduk Bantah" dikawasan Jalan Tun Perak,  Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu berkata, Bersih turut diadakan di Dubai, London, Bangkok dan Sydney di Australia.

Manakala di Amerika Syarikat akan dilancarkan hari ini.

" Di Madinah, Bersih sudah dilancarkan kelmarin," katanya dihadapan peserta perhimpunan Bersih 3.0, semalam. 

Menurut Mohamad, pelancaran itu menunjukkan sokongan rakyat  yang menuntut pilihan raya adil dan bersih.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUALA LUMPUR - Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) menafikan tular yang menuduh beberapa anggota penguat kuasa jabatan berkenaan bertindak samseng dengan memecahkan cermin lori bagi mendapatkan maklumat pemandu.
  • KUALA LUMPUR - Anggota Pemuda Barisan Nasional (BN) Kuala Lumpur digesa memainkan peranan penting mendekati golongan muda untuk memastikan kemenangan BN pada PRU14 akan datang.
  • KUALA LUMPUR - Tentera Udara Diraja Malaysia menghargai tiga pegawainya yang terkorban ketika melaksanakan tugas dengan menganugerahkan pangkat lt kol secara posthumous.
  • KUALA LUMPUR - Kerajaan akan meningkatkan kelajuan internet secara berterusan dengan pemasangan lebih banyak fiber dan pemberian spektrum kepada syarikat telekomunikasi (Telco), kata Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak.
  • KUALA LUMPUR - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bercadang mewujudkan Indeks Rasuah Khas yang lebih berkesan bagi memantau situasi dan prestasi rasuah di negara ini. Pesuruhjayanya, Tan Sri Dzulkifli Ahmad berkata, cadangan tersebut akan