"SAYA akan mengucap pada 5 Ramadan ini, iaitu pada 3 Julai ini (Khamis)," kata model pakaian Muslimah, Felixia Yeap, ketika menjadi panel  jemputan di Program Semarak Ramadan anjuran kerajaan Negeri Selangor di Dataran Shah Alam malam ini.

Felixia berkata, tarikh 5 Ramadan dipilih kerana ianya jatuh pada hari ulang tahun kelahirannya.

"...5 Ramadan iaitu jatuh pada  3 Julai ini iaitu pada hari 'birthday' saya, hari itu juga merupakan hari kegemaran Nabi Muhammad," katanya.

Ketika berbicara mengenai puasa, Felixia berpesan supaya umat Islam Malaysia tidak meninggalkan puasa.

Sementara bercakap mengenai ciri-ciri suami idamannya, Felixia berharap lelaki itu seorang yang mampu membawanya ke jalan syurga.

"Biarlah beliau seorang yang mampu membimbing saya ke jalan jannah," katanya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • TAHUN ini merupakan tahun kedua sambutan Aidilfitri bagi personaliti cantik, Raisyyah Rania Yeap atau lebih dikenali dengan nama Felixia Yeap.
  • FELIXIA Yeap atau nama Islamnya Raisyyah Rania Yeap mengesahkan dirinya sudah bernikah pagi kelmarin melalui laman sosial miliknya.
  • RAISYYAH Rania Yeap yang memeluk Islam pada tanggal 5 Ramadan lalu tidak menolak jika jodohnya datang dalam masa terdekat ini.
  • SETELAH lebih enam bulan tampil dengan menutup aurat dan berhijab, bekas model seksi, Felixia Yeap akhirnya mengambil keputusan untuk mengucap dua kalimah syahadah, semalam.
  • MODEL pakaian muslimah terkenal, Felixia Yeap selamat memeluk Islam tepat jam 6.30 petang, hari ini. Perkara itu dimaklumkan sendiri Felixia menerusi kemaskini status Facebooknya. Namun, Felixia masih belum mengumumkan nama baru yang dipilihnya.