MEXICO CITY - Sekali pandang, tidak siapa akan menyangka wanita ini pernah bergelar seorang peguam tetapi kini dia lebih selesa dengan gelaran Jaguar Woman.

Ibu kepada empat anak, Maria Jose Cristerna, 36, sanggup mengubah dirinya menjadi rupa yang agak mengerikan sebagai tanda protes selepas hidup merana selama 10 tahun akibat keganasan rumah tangga.

Cristerna yang turut digelar ‘Mujer Vampiro’ (puntianak) oleh masyarakat setempat mendakwa dia mula bertatu seawal umur 14 tahun dan memutuskan untuk mengubah rupa serta fizikalnya selepas gagal dalam perkahwinan pertama.

Cristerna menganggap perbuatan bertatu kononnya sebagai simbol kebebasan selepas dia menjadi mangsa penderaan fizikal bekas suaminya.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • MEXICO CITY - MEXICO. Mexico kini berdepan kekurangan vaksin hepatitis B, akibat daripada pengeluaran di peringkat dunia yang dikatakan menghadapi masalah.
  • MEXICO CITY - MEXICO. Bekas Datuk Bandar Silao di Guanajuoto, Enrique Benjamin Solis, dijatuhi hukuman dua tahun penjara kerana menyebabkan kecederaan dan mengancam keselamatan wartawan akhbar El Heraldo, Karla Janeth Silva.
  • MEXICO CITY - Ketua kartel dadah dikehendaki di Mexico, Felipe De Jesus Perez Luna bersama tujuh anggota kartelnya maut ditembak dalam satu kejadian berbalas tembakan dengan pasukan tentera, di sini semalam.
  • MEXICO CITY - Seorang wanita berusia 22 tahun dari komuniti Pribumi, Tarahumara di Mexico memenangi acara larian ultra marathon sejauh 50 kilometer (km) hanya dengan memakai sandal.
  • MEXICO CITY - MEXICO. Lelaki paling berat di dunia yang pernah mencapai berat 600kg berjaya menjalani pembedahan pintasan gastrik, kata doktornya di Mexico.
www.sinarharian.com.my tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.