PADANG BESAR - Seorang pelajar lelaki tingkatan empat ditahan reman selama seminggu bagi membantu siasatan kes meliwat seorang remaja perempuan berusia 15 tahun beberapa kali sejak akhir tahun lalu.

Ketua Polis Daerah Padang Besar, Superintendan Che Man Md Dros berkata, perintah tahanan itu bermula kelmarin (Jumaat) dikeluarkan Mahkamah Majistret di Kangar.

Dalam kejadian terakhir berlaku pada awal Februari lalu, suspek yang dipercayai teman lelaki mangsa telah membawanya ke sebuah rumah kosong di Kampung Lembah Biak, di sini sebelum meliwat mangsa dan merakam aksi berkenaan menggunakan telefon bimbitnya.

Difahamkan remaja berkenaan juga menjadikan rakaman berkenaan sebagai ugutan bagi mengulangi perbuatan terkutuk itu.

Kes itu disiasat mengikut Seksyen 377C Kanun Keseksaan kerana meliwat.

Artikel berkaitan yang patut anda baca :
  • KUANTAN - Pelbagai reaksi diterima sebahagian daripada ahli Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) SMK St Thomas terhadap keputusan untuk menukar nama kepada ‘Mahkota Abdullah’ apabila ia dipindahkan ke bangunan sekolah yang baru.
  • GUA MUSANG - Program Jom Ke Sekolah dengan kerjasama Felda dan Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) merupakan satu inisiatif kebangsaan bagi memberi peluang kepada ibu bapa untuk melibatkan diri dalam aktiviti yang dianjurkan pihak sekolah.
  • PAPAR - Impian 70 murid Sekolah Kebangsaan (SK) Tanaki di sini mengikuti pembelajaran di bangunan sekolah baharu bakal menjadi kenyataan apabila pembinaan dua bangunan baharu yang lengkap dengan enam bilik darjah bakal siap pada Disember ini.
  • IPOH - Tiada sekolah di Perak ditutup atau terjejas akibat banjir kilat susulan hujan tanpa henti sejak beberapa hari lepas.
  • KUALA TERENGGANU - Seorang pembantu kedai makan didakwa meliwat seorang pelajar lelaki tingkatan tiga serta merakamkan aksi seks tersebut untuk menghasilkan pornografi kanak-kanak di Mahkamah Sesyen Kuala Terengganu, di sini, hari ini.