SENTIASA
BERHUBUNG
KUALA LUMPUR - Pengerusi Harapan Baru, Mohamad Sabu dan Penasihat DAP, Lim Kit Siang antara pemimpin yang turut tidur bersama peserta Bersih di pekarangan Dataran Merdeka.
KUALA LUMPUR - Peserta Himpunan Bersih pasti akan tertarik dengan sebuah kereta Volkswagen kuning yang diletakkan di pekarangan Dataran Merdeka.
BANGKOK - Polis Thailand hari ini telah menahan seorang warga asing berusia 28 tahun yang disyaki terbabit dalam insiden serangan bom berkembar di daerah komersial Ratchaprasong di sini, 17 Ogos lepas.
KUALA LUMPUR - Himpunan Bersih 4.0 hari pertama berakhir jam 12.00 tengah malam dalam keadaan aman dan terkawal.
KUALA LUMPUR - Dua letupan yang berlaku di Rumah Persekutuan Kuala Lumpur , Pejabat Pengarah Tanah dan Galian Wilayah Persekutuan di Jalan Sultan Hishamuddin pada jam 6.20 petang semalam bukan berpunca dari bom molotov.
SHAH ALAM - Pengasas portal berita, Sarawak Report, Clare Rewcastle-Brown dan beberapa klip video yang menunjukkan perhimpunan Bersih 4.0 hari ini mendapat liputan Sky News UK, hari ini.
LONDON - BRITAIN . Kerajaan Malaysia disarankan mendengar suara rakyat melalui perhimpunan Bersih 4.0 yang berlangsung hari ini, kata Pengarah Kempen Amnesty International, Josef Benedict.
KUCHING - Polis merampas beberapa sepanduk yang dianggap mempunyai unsur sensitif dan boleh mengaibkan individu, daripada peserta perhimpunan Bersih 4 di Padang Song Kheng Hai di sini, hari ini.
KUALA LUMPUR - Terdapat cubaan untuk menceroboh laman web Polis Diraja Malaysia (PDRM) kira-kira jam 8.40 malam tadi.
KUALA LUMPUR - Satu kejadian letupan dipercayai berlaku di Rumah Persekutuan Kuala Lumpur, Pejabat Pengarah Tanah dan Galian Wilayah Persekutuan di Jalan Sultan Hishamuddin kira-kira jam 6.20 petang tadi.
5
Pilihan Editor
     
 
KUALA LUMPUR - “Kedatangan yang tidak disangka-sangka oleh bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dan isteri, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali adalah 'paling dialu-alukan,” demikian kata penganjur Bersih 4.0, Maria Chin.
PEKAN - Kualiti guru yang baik adalah faktor utama dalam menentukan pencapaian pelajar sekali gus melahirkan insan cemerlang, kata Ketua Pengarah Pendidikan Datuk Seri Dr Khair Mohamad Yusof.
PAPAR - Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengingatkan anggota parti di semua peringkat supaya tidak terpengaruh dengan agenda pembangkang untuk melemahkan Umno dengan menggunakan strategi menyerang Presiden parti, Datuk Seri Najib Tun Razak.
 • Bersih 4.0
 • Pameran
 • Raptai
 • Prihatin
 • Hujan di Kota Mekah
 • Cari Rezeki
 • Tiba
 • Dunia Terbalik
 • Penghormatan
 • Bantuan
 • Bersaing
 • Juara
 • Halangan
 • Lompatan Kemas
 • <b>Aksi</b>
JINJANG - Tiada sebarang penahanan oleh pihak berkuasa dibuat hari ini sepanjang perhimpunan Bersih 4.0 di ibu negara, Kuala Lumpur hari ini.
SINGAPURA - Apabila Singapura bersiap sedia bagi pilihan raya umum 11 September setiausaha agung Parti Tindakan Rakyat (PAP) Lee Hsien Loong, hari ini melancarkan manifesto parti.
HANS Wong, bekas kekasih Tasha Shilla akan mendedahkan bukti dalam bentuk rakaman video berkenaan dengan kejadian serangan di sebuah kelab malam, baru-baru ini.
KERAJAAN Kedah akan memberi ganjaran sebanyak RM10,000 kepada setiap pemain dan pegawai pasukan atas kejayaan mereka menjuarai Liga Perdana, baru-baru ini.
KESUSAHAN menghafal dan mengingati formula, struktur kimia, persamaan dan jadual berkala yang terdapat dalam silibus kimia tingkatan 4, memberikan idea kepada Sa’datul Farihah dan bapanya Mohd Tajudin Mohd Ali untuk mencipta 3D Scrabble.
MESKIPUN bersemangat menyambut kemerdekaan kali ke-58, seluruh negara kini diselimuti seribu kabut dan sejuta kemuraman. Sana-sini berkabus kelabu, semua tidak menentu.
‘ADAT muda menanggung rindu’ ialah ungkapan frasa yang membawa pengertian betapa romantisnya satu tahap hidup manusia dalam proses pertumbuhannya.
PADA hakikatnya kita bukanlah milik kita. Kita tidak mampu melakukan penciptaan. Kita adalah milik ALLAH kerana ALLAH itu mencipta kita. ALLAH mencipta manusia dari tidak ada kepada ada. ALLAH mencipta dan mengurus alam ini dan segala isi yang terdapat.
PASIR PUTEH - Seorang petani terkejut apabila mendapati objek keras yang dicangkulnya ketika berkebun di belakang rumahnya di Kampung Seligi, di sini, adalah bom mortar lama yang masih aktif.
KUALA TERENGGANU - Dua rakan terkejut apabila menemui objek keras yang disangka besi buruk yang ditemui ketika sedang mencari buah nipah di persisiran Sungai Terengganu, di Pulau Ketam adalah sebutir bom.
BERSIH
gempa bumi
PR1M
COVER HARI INI
Bancian Sinar

Tahukah anda mengenai pedofilia?

Lihat Keputusan


Biasiswa Karangkraf