SENTIASA
BERHUBUNG
pilihan raya kecil
5 Paling Hangat
PR1M
  • Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli sekali lagi ditahan polis hari ini di bawah Akta Hasutan 1948 berhubung perhimpunan #KitaLawan yang dijadualkan berlangsung esok (Sabtu). Perkara itu dimaklumkan Pengarah Komunikasi PKR, Fahmi Fadzil menerusi mesej Whatsapp. Ini merupakan kali kedua Rafizi ditahan di bawah akta berkenaan. Menurut Fahmi, Ahli Parlimen Pandan itu telah ditahan di pusat khidmatnya di Kuala Lumpur tengah hari tadi. Fahmi juga memaklumkan bahawa, Rafizi telah ditahan berhubung surat pekeliling yang diedarnya mengenai perhimpunan #KitaLawan pada 28 Mac. Rafizi yang juga Setiausaha Agung PKR itu, sebelum ini pernah ditahan polis pada 7 Mac selepas membuat laporan isu yang berkaitan 1Malaysia Development Berhad (1MDB).
  • Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPPA) yang bakal ditandatangani kerajaan selewat-lewatnya Oktober tahun ini didakwa tidak akan mendatangkan faedah kepada negara. Ketua Pegawai Eksekutif Majlis Tindakan Ekonomi Melayu (MTEM), Mohd Nizam Mahshar berkata ia kerana berdasarkan laporan yang didedahkan, negara berisiko disaman jika ada polisi yang tidak dipersetujui TPPA berhubung urus niaga perdagangan negara.
Cover Hari Ini
Bancian Sinar

Tahukah anda mengenai pedofilia?

Lihat Keputusan


Biasiswa Karangkraf
  • Khutbah
  • Terima Zakat
  • Tapak Warisan
  • Bahaya
  • Pintar IT
Utama
BUKAN mudah untuk mengimbangi waktu belajar dengan kehidupan seharian jika terpaksa berhadapan masalah air setiap hari. Apatah lagi jika ia berlaku dalam tempoh yang panjang iaitu 10 tahun.
KEPALA BATAS - Sejumlah tulang dan dua tengkorak manusia ditemui dalam sebuah ladang kelapa sawit, kira-kira 70 meter dari jalan besar Jalan Ara Kuda-Padang...
KUALA LUMPUR - Kementerian Kewangan dalam kapasitinya sebagai pemegang saham 100 peratus 1Malaysia Development Bhd (1MDB), menubuhkan satu pasukan...
SHAH ALAM - "Ahli Pas yang menentukan kedudukan saya dalam kepimpinan Pas, itu hak ahli parti," tulis Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang di laman Facebook beliau.
KUALA LUMPUR - [DIKEMASKINI] Lembaga Pengampunan telah membuat keputusan terhadap petisyen bagi pengampunan diraja dikemukakan oleh Ketua...
KUALA LUMPUR - Polis bersedia mengawal keadaan bagi menghadapi himpunan #KitaLawan melibat lima lokasi sekitar ibu negara,esok.
KUALA TERENGGANU - Kesungguhan Pas membawa hudud ke Parlimen sehingga sanggup menerima tekanan dan penolakan daripada rakan PR sendiri memperlihatkan keikhlasan...
SHAH ALAM - Polis menahan enam penyokong #KitaLawan kerana melakukan keganasan terhadap penjawat awam dalam kejadian di Dataran Merdeka semalam.
SHAH ALAM - [DIKEMASKINI] Perpecahan akan berlaku dalam PR apabila krisis DAP dan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang melarat hingga peringkat Pemuda...
KUALA LUMPUR - Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) akan mengharamkan penggunaan bekas makanan styrofoam di kawasan Dataran Merdeka di sini dalam usaha mewujudkan Kuala Lumpur sebagai sebuah bandar raya hijau.
KUCHING - DAP Sarawak hari ini mengumumkan keluar daripada pakatan pembangkang Pakatan Rakyat (PR) di negeri ini berkuat kuasa serta merta.
PETALING JAYA - Cubaan nekad dua lelaki meragut seorang warga emas akhirnya menerima padah apabila mereka berjaya diberkas polis.
PENGELUAR hasil ternakan, CAB Cakaran Corp Bhd, menjangkakan usahanya menceburi bidang penjanaan tenaga biojisim akan mula memberi pulangan dalam masa tiga tahun lagi.
NEW YORK - AMERIKA SYARIKAT. Gas disyaki sebagai punca kebakaran sebuah bangunan yang akhirnya runtuh, mencederakan lebih 18 orang, semalam.
KELETAH 'Atan', budak lelaki yang sering membuli datuknya, masih mencuit hati penonton walaupun selepas lebih 44 tahun pelawak terkenal Datuk Jamali Shadat menggayakan serta melontarkan suara kanak-kanak itu.
KEJOHANAN Kuda Merah International Muaythai Challenge 2015 dijangka lebih hangat dengan perlawanan hebat menanti peninju dan juga penonton.
SALAH satu risalah Islam yang berkembang zaman berzaman ialah kepentingan qudwah hasanah atau pekerti yang baik dalam kehidupan. Rasulullah SAW menampilkan qudwah hasanah dalam Sunnahnya dan menjadi sumber ikutan sepanjang zaman.
BERTEMAKAN ‘Polis Dan Masyarakat Berpisah Tiada’ jelas membuktikan masyarakat sentiasa menjadi kepentingan utama barisan pertahanan negara itu.
ASAL-USUL Kampung Baroh Pial bermula dengan sepohon sepial yang tumbuh di baroh, bermaksud bendang dalam dialek Kelantan,
SETIU - Sultan Terengganu Sultan Mizan Zainal Abidin bertitah umat Islam perlu menghayati ajaran Islam yang mengajak ke arah membuat kebaikan dan menjauhi perkara-perkara dosa.
RAUB - Pasangan kembar yang merupakan peserta Felcra ladang sawit Sungai Pasu, kesal dengan tindakan peserta lain yang didakwa mengambil hasil orang lain sesuka hati mereka.
SUNGAI PANJANG - Industri minyak sawit negara berdepan cabaran baharu melalui propaganda oleh pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di luar negara yang mengaitkan penanaman sawit dengan kemusnahan hutan dan ancaman kepada habitat hidupan liar khususnya Orang Utan.
SUNGAI PANJANG - Industri minyak sawit negara berdepan cabaran baharu melalui propaganda oleh pertubuhan bukan kerajaan (NGO) di luar negara yang mengaitkan penanaman sawit dengan kemusnahan hutan dan ancaman kepada habitat hidupan liar khususnya Orang Utan.
BANDAR KUALA KANGSAR - Peniaga yang mengalami kerosakan kedai semasa berdepan banjir, di sini, hujung tahun lalu dinasihatkan mendaftarkan kerosakan mereka dengan SME Corporation Malaysia.
KULIM - Jika dahulu Mohd Ihsan Abd Ghuppar, 20, aktif dalam sukan, namun sejak mendapat tahu dirinya menghidap kanser hidung segala aktiviti terpaksa dihentikan.
LABIS - Masyarakat mesti memahami tugas dan tanggungjawab anggota polis supaya tidak menimbulkan syak wasangka dan salah faham antara pihak berkuasa dan masyarakat.
LABUAN - Bandar pulau bebas cukai ini, bangunan kerajaan, premis makanan dan minuman serta bangunan sekolah akan 'bergelap' selama sejam pada Sabtu bagi menyertai acara global Earth Hour 2015.
#
5 Pilihan Editor
SEJAK gambar digital menjadi popular di negara ini, permintaan untuk mencetak gambar di kedai foto telah semakin berkurangan sehinggakan para pengusaha kedai foto terpaksa berubah mengikut perkembangan teknologi baharu bagi memenuhi selera pelanggan.
SHAH ALAM - Pas berpendapat undang-undang Kanun Keseksaan (Penal Code) dan Kanun Acara Jenayah (Criminal Procedure Code) yang diamalkan Malaysia sudah tidak mampu membendung jenayah yang semakin meningkat di negara ini.
PERTAMA kali melihat secara dekat hukuman hudud pancung kepala ke atas tiga pesalah tujuh tahun lepas sukar untuk dilupakan. Ketika itu, saya dan rakan dari Institute for Training of Imam and Preachers, Muslim World League, Saudi Arabia bercuti di Madinah al-Munawwarah.
SHAH ALAM - Kementerian Kewangan semalam mengumumkan lebih banyak barang dan perkhidmatan tidak akan dikenakan cukai barang dan perkhidmatan (GST) yang akan bermula, 1 April ini.
PUTRAJAYA - Anak perempuan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Puan Sri Noorainee Abd Rahman, Najwa, selamat diijabkabulkan dengan pasangannya, Idris Koh Keng Hui di kediaman rasmi timbalan perdana menteri, Sri Satria di sini, semalam.
Lagi Kerjaya >>