Celcom sedia khidmat digital terbaik

Celcom merancang untuk mewujudkan situasi menang-menang yang memberi faedah kepada rakyat, kerajaan dan ekosistem digital.
Celcom merancang untuk mewujudkan situasi menang-menang yang memberi faedah kepada rakyat, kerajaan dan ekosistem digital.
A
A
A

CELCOM Axiata Berhad (Celcom) fokus kepada keuntungan dan kecemerlangan operasi serta pelaburan bijak dalam menyediakan infrastruktur dan perkhidmatan digital terbaik.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Idham Nawawi berkata, ini termasuk meneruskan usaha menambah baik infrastruktur digital dengan kos lebih rendah selain terus meneroka bidang pertumbuhan baharu dengan pakej menarik produk dan perkhidmatan yang inovatif dalam separuh pertama tahun ini.

“Celcom akan terus fokus kepada kecemerlangan operasi dan mengoptimumkan kos. Kami akan melabur dengan bijak untuk menambahbaik infrastruktur rangkaian dan mempertingkat kecekapan.

“Kami berharap untuk mengekalkan kepimpinan industri sebagai penyedia rangkaian terluas di Malaysia dan menyediakan pengalaman dan nilai terbaik kepada pelanggan kami,” katanya baru-baru ini.

Idham Nawawi
Idham Nawawi

Menurutnya, Celcom juga memacu pertumbuhan daripada segmen kediaman dan perusahaan dengan pelbagai produk inovatif termasuk permainan dan hiburan realiti maya (VR).

“Bagi perusahaan pula, kami akan terus berkolaborasi dengan rakan teknologi dan penyedia platform yang tepat bagi menyediakan penyelesaian dan aplikasi internet benda (IoT) hujung ke hujung dan berkualiti tinggi kepada pelanggan di Malaysia meliputi segmen perusahaan kecil dan sederhana (PKS), korporat dan kerajaan.

“Perjalanan transformasi digital Celcom yang berterusan untuk muncul sebagai organisasi digital paling memberi inspirasi di negara ini akan memanfaatkan pelaksanaan aplikasi kecerdasan buatan (AI) dan automosi pemprosesan robotik di peringkat dalaman dan pelanggan berkaitan,” katanya.

Artikel Berkaitan:

Idham berkata, pihaknya juga merancang untuk mewujudkan situasi menang-menang yang akan memberi faedah kepada rakyat, kerajaan dan ekosistem digital.

Katanya, iniasitif itu dilakukan menerusi usaha pendigitalan di segenap industri, disokong oleh pelaksanaan teknologi 5G menerusi perkhidmatan inovasi.