Aidiladha: Aliran trafik masih lancar, pengguna diminta waspada kemalangan

Keadaan aliran trafik berikutan orang ramai mula pulang ke kampung halaman sempena Hari Raya Aidiladha ketika tinjauan di Plaza Tol Duta pada Sabtu. Foto Bernama
--fotoBERNAMA (2024) HAK CIPTA TERPELIHARA
Keadaan aliran trafik berikutan orang ramai mula pulang ke kampung halaman sempena Hari Raya Aidiladha ketika tinjauan di Plaza Tol Duta pada Sabtu. Foto Bernama --fotoBERNAMA (2024) HAK CIPTA TERPELIHARA
A
A
A

KUALA LUMPUR - Aliran trafik di beberapa lebuh raya utama dilaporkan masih lancar pada 4 petang ini.

Jurucakap Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) memaklumkan jumlah kenderaan sedikit meningkat berbanding hari biasa di Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) dan Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak (KLK) namun trafik masih terkawal.

"Kesemua pengguna diminta berwaspada ketika berada di jalan raya kerana terdapat peningkatan jumlah kemalangan setakat hari ini antaranya di KM251.6 arah selatan dari Senawang ke Pedas Linggi dengan lorong kanan terhalang dan menyebabkan trafik perlahan sepanjang tiga kilometer.

"Selain itu, kemalangan di persimpangan Sungai Buloh arah utara dari Restoran Jejantas Sungai Buloh ke persimpangan Sungai Buloh dan di KM309.8 arah utara dari Tapah ke Gopeng, namun trafik di kedua-dua lokasi didapati terkawal,” katanya ketika dihubungi Bernama.

Akaun rasmi X PLUS Trafik pula memaklumkan terdapat nahas dilaporkan berlaku di KM334.3 arah selatan dari Tapah ke Bidor menyebabkan aliran trafik perlahan sepanjang tiga kilometer.

PLUS Trafik juga memaklumkan terdapat kesesakan selepas Plaza Tol Sungai Besi menuju pusat bandar. - Bernama

Ikuti Channel rasmi Sinar Harian di WhatsApp supaya anda tidak terlepas berita-berita terkini daripada kami. Jom! Klik di sini!

Artikel Berkaitan:
Ikuti Channel rasmi Sinar Harian di WhatsApp supaya anda tidak terlepas berita-berita terkini daripada kami. Jom! Klik di sini!