Aliran trafik semakin sesak, kemalangan di beberapa kawasan

Aliran trafik sesak selepas Plaza Tol Sungai Besi menuju ke pusat bandar setakat jam 4.50 petang Sabtu.
Aliran trafik sesak selepas Plaza Tol Sungai Besi menuju ke pusat bandar setakat jam 4.50 petang Sabtu.
A
A
A

SHAH ALAM - Aliran trafik di beberapa lebuh raya utama semakin sesak setakat jam 5 petang, Sabtu susulan peningkatan warga kota yang mula kembali ke bandar.

PLUS Malaysia Berhad (PLUS) menerusi Aplikasi X, PLUS Trafik melaporkan, aliran trafik sesak selepas Plaza Tol Sungai Besi menuju ke pusat bandar setakat jam 4.50 petang.

Aliran trafik perlahan dan semakin tinggi dari kedua-dua arah utara iaitu dari Pagoh ke Yong Peng Utara sekitar jam 4 petang.

Pada masa sama, pengguna lebuh raya berkenaan diminta merancang perjalanan masing-masing disebabkan trafik mula perlahan arah selatan dari Yong Peng Selatan ke Ayer Hitam, Simpang Renggam ke Sedenak dan arah utara dari Sedenak ke Simpang Renggam.

Trafik turut perlahan arah utara dari Bukit Gambir menuju ke Jasin, Ayer Keroh ke Pedas Linggi dan dari Pedas Linggi menuju Port Dickson Utara.

Selain itu, PLUS Trafik memaklumkan beberapa kawasan mengalami kemalangan yang boleh mengakibatkan kesesakan lalu lintas seperti dari Kepala Batas ke Hutan Kampung dan dari Pagoh ke Yong Peng Utara.

Bagaimanapun, kemalangan tersebut tidak melibatkan lorong di lebuh raya terhalang, namun aliran trafik mula perlahan.

Aliran trafik juga perlahan disebabkan lorong kiri terhalang kerana lori rosak di arah utara dari Kota Damansara ke Bukit Lanjan, namun keadaan trafik masih lagi terkawal.

Artikel Berkaitan:

Ikuti Channel rasmi Sinar Harian di WhatsApp supaya anda tidak terlepas berita-berita terkini daripada kami. Jom! Klik di sini!