Dollah Cantek meninggal dunia

Punca sebenar kematian Dollah atau nama sebenarnya Abdullah Ibrahim masih belum diketahui.
Punca sebenar kematian Dollah atau nama sebenarnya Abdullah Ibrahim masih belum diketahui.
A
A
A

PENGACARA dan juga bekas pengurus pentas program-program terbitan Astro, Dollah Cantek menghembuskan nafas terakhir di kediamannya di Sentul Point Suit Apartment, Kuala Lumpur, pada jam 8.40 pagi tadi.

Menurut rakan terdekat Allahyarham, Mohd Shukri Ibrahim, punca sebenar kematian Dollah atau nama sebenarnya Abdullah Ibrahim masih belum diketahui dan keluarganya masih menunggu keputusan forensik.

“Sehubungan dengan itu pihak waris dan keluarga terpaksa menunggu keputusan forensik bagi menetapkan upacara pengurusan jenazah Allahyarham yang dijangka selesai pada jam 5 petang.

“Sekiranya Allahyarham ada mempunyai sebarang hutang dengan bukti dan belum dijelaskan lagi mohon berhubung dengan saya atau menghalalkan, lebih baik jika tidak mahu dituntut lagi,” katanya kepada Sinar Harian.

Tambah Mohd Shukri, maklumat lanjut akan dimaklumkan dari semasa ke semasa.

Semasa hayatnya, Dollah berkhidmat dengan stesen televisyen berbayar, Astro, sebelum mengorak langkah sebagai pengacara dan pernah membintangi filem terakhir karya Allahyarham Mamat Khalid iaitu Kampong Pisang Berbuah Dua Kali.

Nak berita-berita terkini dengan lebih pantas? Jom sertai saluran WhatsApp Sinar Harian: https://whatsapp.com/channel/0029Va4iEylEgGfDYSCqPJ28

Artikel Berkaitan: